RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В листопаді вдарять 20-градусні морози і засипле снігом: синоптики розповіли, коли прийде справжня зима

У першій половині листопада в Україні буде аномально тепло, а от після 15 числа очікується похолодання, перший сніг та морози – на сході України стовпчики термометрів уночі можуть опуститися до -20 градусів.

Такий прогноз озвучили синоптики Укргідрометцентру та погодних сайтів.

Так, за словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, середньомісячна температура в листопаді буде близька до кліматичної норми - близько 2-7 градусів тепла, інформує ТСН.

"Температура повітря знижуватиметься поступово, різких переходів від тепла до холоду не очікуємо. У другій половині місяця можливі невеликі морози через надходження холодного повітря з півночі. Можливий проліт окремих сніжинок, не більше", - розповів Прокопенко.

Очікується, що місячна кількість опадів у листопаді становитиме 34-65 мм, а в горах Криму та деяких регіонах Карпат може досягати 100 мм, що в цілому відповідає нормі. У північно-східних областях прогнозується менше опадів, 28-32 мм, що також нижче ніж звичайно.

Захід

У 1-2 листопада в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Хмельницькій областях прогнозуються сильні дощі. Протягом наступних двох тижнів очікується тепла погода з температурою вдень у межах +13... +17 градусів Цельсія та вночі в межах +7 ... +10 градусів.

Починаючи з 14-15 числа, температура різко знизиться до -5 градусів вдень та 12-15 градусів морозу вночі. Така погода протримається близько тижня та щодня супроводжуватиметься опадами у вигляді дощів з мокрим снігом.

В період з 23-25 листопада очікується посилення снігопадів, проте погода буде поступово теплішати. Денна температура підвищиться до -2...-4 градусів Цельсія, а на Закарпатті, Буковині та на Хмельниччині навіть до нуля. Такі погодні умови протримаються до початку грудня.

Північ

У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській та Сумській областях 1-2 листопада очікуються дощі, проте їх буде все менше в міру переміщення на схід.

У цей період температура повітря протягом дня становитиме +10...+14 градусів Цельсія, вночі +6 ... + 8 градусів. Небо буде вкрите хмарами.

13-14 листопада очікуються морози до -5 градусів Цельсія вдень і до -15 градусів вночі, які будуть триматися протягом тижня. Після цього передбачається потепління, яке супроводжуватиметься дощем з мокрим снігом, а 23-25 листопада навіть можливий справжній сніг. Через кілька днів температура підвищиться до -2...-3 градусів Цельсія. Можливий також мокрий сніг.

Читайте також: Ранні снігопади й люті морози: прогноз погоди в України з жовтня до січня

Центр

У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях місяць розпочнеться з дощів, проте їхня кількість буде значно меншою порівняно з областями на заході та півночі країни.

Протягом дня температура повітря у цих регіонах не перевищить +12 градусів Цельсія, а вночі опуститься до +6 градусів. У інших трьох областях денна температура очікується до +15 градусів, а нічна до +9 градусів.

З 14-15 числа очікуються морози до -10 градусів з опадами у вигляді снігу, які триватимуть аж до 27-го числа. У Полтавській області з 18 по 21 листопада передбачаються нічні морози до -20 градусів. З 22 по 25 листопада прогнозується значний снігопад.

У Дніпропетровській області очікується зниження температури до значень в межах -10...-12 градусів Цельсія, проте сильний сніг у цьому регіоні не передбачається.

До кінця місяця температура повітря підніметься до значень від 1 до 3 градусів морозу вдень. В цей період очікується періодичний снігопад.

Схід

У листопаді на сході України очікується найсухіша та найхолодніша погода. У першій половині місяця на Харківщині, Донбасі та на Луганщині майже не буде опадів, і денна температура становитиме +15...+17 градусів Цельсія. Така температура повітря протримається лише кілька перших днів. Пізніше стовпчики термометрів не підійматимуться вище +8 ... +12 градусів.

З 14-15 числа температура вдень впаде до +1 градуса і нижче, місцями вночі до -15 градусів, а в Луганській області навіть до -20. Також можливі снігопади. Найбільше снігу випаде в Луганській та Донецькій областях: з 14 по 30 листопада протягом шести днів прогнозується відсутність снігу.

Південь

У першій половині листопада в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях, а також в Криму очікується сонячна та тепла погода. Протягом дня температура підійматиметься до значень від +18 до +20 градусів Цельсія, вночі від +8 до +12 градусів. В цих регіонах передбачається майже повна відсутність опадів.

У Запорізькій області вже з 4 листопада погода стане прохолодною. Протягом дня температура підійматиметься не вище +10 градусів, а вночі очікується від +3 до +5 градусів.

Прогноз синоптиків показує, що Запоріжжя найбільше страждатиме від морозів: 21 листопада можливий сніг, а 22 листопада очікується нічний мороз до -20 градусів Цельсія. В інших областях з 14-15 листопада також можливі нічні морози до -14 градусів, а температура протягом дня буде в межах -3...-5 градусів Цельсія.

Протягом практично кожного дня до кінця місяця прогнозується сніг, сильний сніг або дощ з мокрим снігом. Ближче до грудня очікується підвищення температури вдень до 1-3 градусів морозу, а вночі до -5...-7 градусів Цельсія.

Раніше ми писали, що кінець осені буде аномальним.

  • Вас може зацікавити:

Погода на Новий рік буде аномальною: з'явився прогноз на зимові свята