RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Готують ще одне "отріцатєльно наступленіє"? Стало відомо про похмурі настрої в Міноборони РФ

У генштабі та міноборони РФ серйозно стурбовані, що внаслідок поранення командувача угрупуванням військ "Дніпро" Михайла Теплинського в окупантів можуть бути серйозні проблеми в Херсонській області.

Про це пише російський Telegram-канал "Кремлівська табакерка".

Читайте також: Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів: серед убитих два підполковника, фото

"Не секрет, що ситуація на лівому березі Дніпра складається не зовсім гладко. У принципі, з панікою, порушенням дисципліни, дружнім вогнем та іншими проблемами й була пов'язана зміна командувача угрупуванням "Дніпро". Але генерал Теплинський навіть не встиг навести лад, як його поранили”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що невдовзі після поранення Теплинського, українська армія покращила своє становище в районі населених пунктів Козачі Лагері та Кринки.

"Поранення у нього серйозне. І якщо йому терміново не знайдуть адекватної заміни, ми можемо втратити як мінімум частину Херсонської області. Армія без управління воює дуже погано", - пишуть у пабліку.

При цьому, наголошується, що до відступу на Херсонщині може бути причетний Валерій Герасимов, який пропонував відступити від Бахмута та Токмака, щоб зберегти сили та використовувати людей на інших напрямках.

"Йому цього зробити не дали. З урахуванням створення кількох плацдармів на лівому березі Дніпра, Герасимов може запропонувати відступити на Херсонщині. Звичайно, під приводом посилення інших напрямків - зокрема, Авдіївка, Куп'янськ, Вугледар теж важливі цілі", - наголошується в пабліку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у ЗСУ повідомили про звільнення села на Херсонщині.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами у Придністров'ї та на Донбасі: фото

Під Бердянськом "закобзонили" чергового російського генерала: фото

Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої війни