RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Окупанти намагаються оточити Авдіївку: зведення Генштабу ЗСУ

Станом на 4 листопада, 619-й день повномасштабного російського вторгнення, окупанти безуспішно вели штурмові дії на Куп’янському, Лиманському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, а також намагалися відновити втрачене положення на Бахмутському, Запорізькому напрямках.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Підриваються на власних мінах: офіцер Нацгвардії про втрати окупантів під Бахмутом

За минулу добу на фронті відбулось 66 боїв. Загарбники завдали два ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснили 77 обстрілів з РСЗВ по українських позиціях та населених пунктах. У результаті загинули та поранені мирні жителі, а також пошкоджено цивільну інфраструктуру.

Авіаційних ударів зазнали:

  • Новоселівка, Петропавлівка, Новоосинове, Піщане, Пролетарське Харківщини;
  • Надія, Серебрянське лісництво Луганщини;
  • Серебрянка, Сіверськ, Хромове, Кліщіївка, Олександропіль, Новокалинове, Бердичі, Новоселівка Перша, Авдіївка, Орлівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар, Золота Нива, Старомайорське Донеччини.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російська армія зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активні диверсії, щоб заблокувати перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону у Бєлгородській області Росії.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку рашисти вели безуспішні штурмові дії в районі Синьківки, Іванівки Харківщини та Стельмахівки Луганщини. Сили оборони відбили близько 10 ворожих атак.

На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі Верхньокам’янського Донеччини.

На Бахмутському напрямку бойовики безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Кліщіївки, де ЗСУ відбили орієнтовно 10 атак. Також ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки та Хромового Донеччини. Водночас українські воїни продовжують штурмові дії південніше Бахмута та завдавати загарбникам втрат у живій силі та техніці, закріплюючись на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку російські війська за допомогою авіації продовжують намагатися оточити Авдіївку, але Сили оборони тримають оборону та завдають їм значних втрат. Ворог безуспішно наступав в районах населених пунктів Степове, Тоненьке, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донеччини, але ЗСУ відбили близько 20 їхніх атак.

На Мар’їнському напрямку рашисти вели безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де українські захисники відбили близько 20 атак.

На Шахтарському напрямку бойовики вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донеччини.

На Запорізькому напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного на Запоріжжі. ЗСУ продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, а також виснажують їх вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах загарбників.

Протягом 3 листопада українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два - по ЗРК окупантів. Підрозділи ракетних військ уразили сім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ, радіолокаційну станцію, два склади боєприпасів, а також 10 артилерійських засобів російської армії.

Нагадаємо, 3 листопада президент України Володимир Зеленський призначив Сергія Лупанчука новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Нас на передку менше, ніж "чмобіків": які три головні проблеми ЗСУ і суттєва перевага над ворогом

Готують ще одне "отріцатєльно наступленіє"? Стало відомо про похмурі настрої в Міноборони РФ

Одна з "цілей" - гуртожиток: куди влучили 3 листопада окупанти на Львівщині та Франківщині