RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як зберегти тепло у квартирі: прості поради, які дадуть максимальний результат

Зі зниженням температури на вулиці, у кімнатах будинку також може ставати все холодніше, попри енергоефективні склопакети, сучасні двері та увімкнене опалення.

"Апостроф" пише, як можна уникнути втрат тепла за допомогою простих, але напрочуд дієвих методів.

Читайте: Як утеплити бетонні стіни вдома: ТОП-3 найефективніших способів

Через двері витрачається до 15% тепла, тому потрібно відновити їхню щільність. За допомогою монтажної піни та ущільнювачів можна зробити щільнішим їхнє прилягання до дверної коробки. Під двері також можна покласти якусь ряднину, на кшталт старої ковдри чи куртки-пуховика, яка затримуватиме проходження холодного повітря та запобігатиме протягам.

Через щілини у вікнах витрачається вже до 25% тепла. Звичайні штори зі щільної тканини знизять витрату тепла через скло.

Через стіни та підлогу у "панельках" витрачається до 35% тепла. Якщо не утеплювати стіни, то зберегти тепло можна за допомогою нехитрого трюку - "вкрити" їх картинами або ж килимами.

Щоб зробити батареї, які віддають квартирі практично до 90% тепла, більш ефективними, варто пофарбувати їх у темний колір. Тоді радіатор віддаватиме тепла набагато більше й до того ж виглядатиме стильно. Батареї повинні "дихати", не можна їх нічим загороджувати, аби вони працювали на максимум. Окрім того, можна приклеїти за батареєю фольгу чи якусь аналогічний світловідбивний матеріал. Це підвищить віддачу тепла у кімнату, оскільки у такому випадку екран за радіатором не дозволить обігрівати холодні стіни.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, як правильно підібрати обігрівач для свого будинку.

  • Вас може зацікавити:

Утеплюємося на зиму: як і чим заклеїти пластикові та дерев'яні вікна

Дешево і просто: утеплити квартиру можна за допомогою незвичайних речей

Як і чим найкраще утеплити балкон: докладна інструкція