RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росіяни активно користуються авіацією, за добу 71 зіткнення: зведення Генштабу

Станом на 11 листопада, 626-й день повномасштабного російського вторгнення, за добу відбулось 71 бойове зіткнення. Українські воїни відбили атаки окупантів майже на всіх напрямках.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Рік тому ЗСУ звільнили Херсон: Залужний показав щемливі кадри

"Загалом ворог завдав 1 ракетний та 41 авіаційний ударів, здійснив 44 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії, щоб заблокувати перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали близько 20 населених пунктів, зокрема:

  • Залізний Міст, Галаганівка, Леонівка Чернігівщини;
  • Середина Буда, Степок, Басівка Сумщини;
  • Стариця, Малі Проходи, Вовчанські Хутори Харківщини.

На Куп’янському напрямку загарбники безуспішно вели штурм біля Синьківки, Іванівки Харківщини та Стельмахівки, Надії Луганщини. ЗСУ відбили сім атак. Російська армія завдала авіаційних ударів в районах Кислівки, Степової Новоселівки Харківщини. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько десяти населених пунктів, серед них: Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківщини.

На Лиманському напрямку російська авіація безуспішно штурмувала район Серебрянського лісництва Луганщини. Також ворог завдав авіаційних ударів в районі Копанок Харківщини, Білогорівки Луганщини, Тернів, Сіверська, Спірного Донеччини. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько десяти населених пунктів, зокрема Невське, Білогорівка Луганщини та Торське, Серебрянка, Спірне, Роздолівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку російська авіація вела штурмові дії в районах Кліщіївки та Андріївки Донеччини. Українські воїни відбили десять атак. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Курдюмівки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько десяти населених пунктів області, серед них: Кліщіївка, Курдюмівка, Іванівське та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку загарбники теж задіяли авіацію для штурму Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донеччини, але ЗСУ відбили 14 атак. Також російська армія завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Новобахмутівка, Ласточкине, Орлівка. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько десяти населених пунктів області, зокрема Бердичі, Авдіївка, Сєверне та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку противник за допомогою авіації вів штурм в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де Сили оборони відбили 17 атак. Під ворожим артилерійським та мінометним вогнем опинилось близько десяти населених пунктів області, серед яких Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку російська авіація штурмувала район Вугледару, Золотої Ниви та Старомайорського Донеччини, але українські захисники відбили там 11 атак. Окупанти завдали авіаційного удару в районі Урожайного. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько десяти населених пунктів області, серед них: Водяне, Вугледар, Пречистівка та Старомайорське.

На Запорізькому напрямку ворог за допомогою авіації вів штурм в районі Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 30 населених пунктів області, у тому числі Малинівка, Гуляйполе, Чарівне, Роботине та П’ятихатки.

На Херсонському напрямку рашисти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Тягинка Херсонщини. Артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Чорнобаївка, Степанівка Херсонської області та Очаків Миколаївщини.

У свою чергу, ЗСУ продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають ЗС РФ втрат у живій силі та техніці, а також виснажують окупантів вздовж всієї лінії фронту.

Протягом 11 листопада українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки рашистів. Українська ППО збила зенітну керовану ракету С-400. Також підрозділи ракетних військ уразили два артилерійських засоби, шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два засоби ППО ворога.

Нагадаємо, вранці 11 листопада ЗС РФ завдали ракетного удару по Києву, а в області пошкоджено житлові будинки.

  • Вас може зацікавити:

У селі на Харківщині підняли прапор України: відео з "сірої" зони

Окупанти вдарили з артилерії по Торецьку: серед цивільних є жертви, фото

Влучили в будинок депутата, є жертви: окупанти обстріляли Херсон у річницю звільнення