RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Коли ЗСУ отримають F-16: відповідь ексдиректора ЦРУ вразила всіх

Колишній директор головного розвідувального управління США (ЦРУ) Девід Петреус вважає, що винищувачі F-16 можуть змінити хід війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

Читайте також: Союзники Путіна вже бачать результат війни в Україні - Пітер Дікінсон

"Дуже важливим стане надання F-16, які, ймовірно, цієї зими отримають українські ВПС. Вважаю, що українські пілоти є винятковими і дуже швидко перейдуть з літаків МіГ та СУ на F-16", - зазначив він.

Збройні Сили України отримають від Данії та Нідерландів винищувачі F-16, але лише одних літаків мало для переваги у повітрі та подальшої перемоги у цьому аспекті дуже важливим є питання озброєння цих літальних апаратів. Надзвукові реактивні літаки від союзників, які зможуть атакувати російські позиції у тилу, не входячи до зони ураження ворожої ППО, прийдуть на заміну арсеналу українських Повітряних сил. До того ж, як додатковий бонус, F-16 може отримати доступ до всіх найкращих боєприпасів, але найбільше значення для України має двотонна малопомітна крилата ракета Lockheed Martin Joint Air-to-Surface Strike Missile з радіусом дії 370 км.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Сполучених Штатах стартувало навчання українських пілотів на винищувачах F16, які згодом розраховує отримати Україна.

  • Вас також може зацікавити:

Чому Україні потрібні сучасні літаки F-16: детальне пояснення

Коли літаки F-16 реально будуть на фронті: експерт назвав дату

Коли літаки F-16 полетять на тренувальні бази: прем'єр Нідерландів назвав дату