RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Окупанти полюють за чоловіками на Донбасі, за добу 61 зіткнення: зведення Генштабу

Станом на 12 листопада, 627-й день повномасштабного російського вторгнення, за добу відбулось 61 бойове зіткнення. Водночас в окупованому Старобільську Луганщини загарбники проводять мобілізацію серед місцевих жителів. Також окупанти все частіше використовують авіацію для штурму українських позицій.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Прапор України підняли в "сірій зоні": чи контролюють ЗСУ село Тополі на Харківщині

"Протягом доби відбулось 61 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення", - йдеться у повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали близько 15 населених пунктів, зокрема:

  • Клюси Чернігівщини;
  • Старикове, Басівка, Запсілля, Миропілля Сумщини;
  • Вовчанськ, Нестерне, Дворічанське Харківщини.

На Куп’янському напрямку окупанти за підтримки авіації, вели штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Кислівки Харківщини. ЗСУ відбили вісім атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, серед них: Новомлинськ, Синьківка, Кислівка, Крохмальне, Табаївка Харківщини.

На Лиманському напрямку рашисти, за підтримки авіації, вели безуспішні штурмові дії в районі Новоєгорівки Луганщини, де Сили оборони відбили чотири атаки. Завдано ворожих авіаційних ударів в районі Серебрянського лісництва Луганщини та Сіверська Донеччини. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, зокрема Макіївка, Невське, Білогорівка Луганщини та Верхньокам’янське, Виїмка, Федорівка, Рай-Олександрівка Донеччини.

На Бахмутському напрямку за підтримки авіації окупанти вели штурм в районах Дубово-Василівки, східніше Кліщіївки та Андріївки Донеччини. ЗСУ відбили шість атак. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів області, серед них: Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка та Нью-Йорк.

На Авдіївському напрямку російська авіація вела безуспішні штурмові дії в районі Авдіївки та Сєверного Донеччини, де українські захисники відбили 10 атак. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів області, зокрема Новокалинове, Орлівка, Ласточкине, Авдіївка, Опитне та Сєверне.

На Мар’їнському напрямку російська армія за допомогою авіації вела безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, де Сили оборони відбили 20 атак. Під ворожим артилерійським та мінометним вогнем опинилось близько 10 населених пунктів області, у тому числі Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Антонівка та Єлизаветівка.

На Шахтарському напрямку загарбники вели безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донеччини. Українські воїни відбили дві атаки. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Урожайного та Старомайорського. Артилерійських та мінометних обстрілів окупантів зазнали близько 10 населених пунктів області, серед яких Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Золота Нива, Благодатне та Урожайне.

На Запорізькому напрямку окупаційні бойовики завдали авіаційних ударів в районах Новоданилівки та Малої Токмачки Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів рашистів зазнали понад 20 населених пунктів області, у тому числі Левадне, Гуляйполе, Новоданилівка, Новопавлівка, Новоандріївка та Кам’янське.

На Херсонському напрямку ЗС РФ завдали авіаційних ударів в районах Херсону, Новоберислава, Тягинки, Іванівки Херсонщини. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Херсон, Антонівка Херсонщини та Очаків Миколаївщини.

Крім того, за даними українського Генштабу, в окупованому Старобільську Луганської області загарбники проводять мобілізацію місцевих жителів до лав російської армії. Чоловіки намагаються будь-якими способами уникнути призову: звільняються з роботи, переховуються, виїжджають до інших населених пунктів. Тих, кого мобілізували, везуть для військової підготовки до Краснодарського краю на територію Росії.

У свою чергу, ЗСУ продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають ЗС РФ втрат у живій силі та техніці, а також виснажують окупантів вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби українська авіація завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Також ППО збила одну керовану авіаційну ракету Х-59 росіян. Підрозділи ракетних військ уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три склади боєприпасів російської армії.

Нагадаємо, 12 листопада у Києві рідні українських військових влаштували мітинг. Вони вимагають запровадити можливість демобілізації бійцям, які перебувають на фронті понад 18 місяців.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти чинять звірства на Херсонщині: стали відомі подробиці

Вдруге за добу: у Харкові знову пролунали сильні вибухи

Росіяни вдруге обстріляли бібліотеку в Херсоні, де гасили пожежу: фото