RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Україну заллє дощами, в Карпатах - сніг і хуртовини: прогноз синоптиків на неділю

У неділю 12 листопада в Україні переважатиме дощова погода із суттєвим зниженням температури.

Прогноз погоди на сьогодні оприлюднив "Укргідрометеоцентр".

За словами синоптиків, дощі вдень очікуються на всій території України, окрім Криму. На півострові синоптики прогнозують хмарну погоду без істотних опадів.

Читайте також: Дощ, сильний вітер і сніг: в Україні посилюється негода

Вночі температура повітря в Криму становитиме від +12 до +14 градусів, а вдень повітря прогріється до +18 градусів. В усіх інших регіонах України синоптики обіцяють значні дощі із суттєвим зниженням температури. На заході вдень очікується від +6 до +8 градусів, на півночі - від +6 до +9, у центральних областях - до +11, на сході - до +15, а на півдні - від +12 до +15.

Більш детальний прогноз погоди на 12 листопада оприлюднив "Укрінформ", який також поспілкувався із синоптиками.

"Вітер південно-західний з переходом у західних, а вдень і в північних областях на північно-західний, 9-14 м/с, в Україні пориви 15-22 м/с, у південній, східній частині та в центральних областях країни пориви сильного вітру 25-30 м/с. Хмарна погода. Дощі, в центральних, північних областях, у південній частині значні дощі", - йдеться у публікації.

Температура вдень у західних областях становитиме від +2 до +7, в північних областях від +4 до +9, а на решті території повітря вдень прогріється у середньому від +10 до +15. В Карпатах значний сніг та місцями можливі хуртовини. Пориви вітру у цьому регіоні очікуються зі швидкістю 15-20 м/с, а температура повітря становитиме близько 0. У Києві та Київській області вдень дощитиме, а середня температура впродовж доби - від +4 до +9.

Окремо пресцентр ДСНС попередив громадян про суттєве погіршення погодних умов. У північних та центральних оголошено І рівень небезпечності через опади та пориви вітру швидкістю до 22 метрів на секунду. ІІ рівень небезпечності оголошено у південній, східній частині та в частині центральних областях.

Окремо рятувальники закликали українців не паркувати поруч із деревами автотранспорт, закрити усі вікна та триматися якомога далі від ЛЕП та рекламних бордів.

Раніше ми розповідали, що до України йдуть снігопади.

Вас може зацікавити:

Обіцяють бути бурхливими: синоптик озвучила прогноз на вихідні

Сувора осінь: яка погода буде у вихідні

Чи чекати лютих морозів і снігопадів цієї зими: прогнози синоптиків