RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україну йде зима з першим снігом: що чекати від погоди на новому тижні

На новому тижні з 13 по 19 листопада 2023 року в Україні очікується нестійка та волога погода з сильними туманами та дощами. Після 16 листопада температура повітря різко впаде та випаде перший сніг.

Прогнозом поділився Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, метеоролог.

Читайте також: Дощ, сильний вітер та сніг: в Україні посилюється негода

Повідомляється про те, що внаслідок переважання циклональної діяльності та проходження атмосферних фронтів перша половина тижня виявиться теплою та дощовою. Більш стабільна погода очікується лише у понеділок під впливом гребеня високого тиску. З другої половини тижня і ближче до вихідних в Україну надходитиме холодніше повітря з Європи.

У понеділок у північних регіонах країни вдень очікуються невеликі короткочасні опади у дощі. На решті території України прогнозується суха погода. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вночі на півночі та сході країни окремі пориви, 15-20 м/с. Нічна температура прогнозується не більше +4...+9°С, у західних регіонах +3...-2°С. Вдень повітря прогріється до +8…+13°С. У Карпатах – близько 0 °С.

У вівторок вночі на Заході країни вдень також у північних та центральних областях очікується невеликий, подекуди помірний дощ. У Карпатах пройде мокрий сніг. На Півдні та на території Криму вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західної чверті 5-10 м/с. Нічна температура +3...-2°С, денна +8...+13°С, у північних областях +4...+9°С.

У середу на більшій частині України очікуються дощі, у Карпатах із мокрим снігом. На Заході, Приазов'ї та в Криму опади, місцями буде туманно. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +6…+11 °С, на півдні та в Криму +10…+15 °С.

У четвер утримається нестійка та дощова погода. Лише вдень у західних областях без істотних опадів. Вітер північний / північно-західний, 7-12 м/с, удень у південних та західних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі буде +4…+9°С, удень +6…+11°С. У північних та західних областях вночі 0...+5°С, вдень +3...+8°С.

У п'ятницю в центральних та південних областях без істотних опадів, на решті України пройдуть невеликі дощі, у Карпатах та на крайній півночі з мокрим снігом. Вітер північно-західний, у західних областях південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +3 до -3°С, удень +2...+8°С.

У суботу вночі без істотних опадів, вдень у південних, західних та північних областях пройдуть дощі, у Карпатах та Прикарпатті сніг, мокрий сніг. Вітер хмарно з проясненнями, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...-3°С, удень +3...+8°С, у Криму до +12°С.

У неділю у південних та східних регіонах країни синоптик прогнозує дощ, місцями з мокрим снігом. На решті територій нашої країни істотних опадів не очікується. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, на півдні окремі пориви, 15-17 м/с. Нічна температура становитиме +3...-2°С, денна - +2...+7°С.

Нагадаємо, що незабаром країну відвідає похолодання з мокрим снігом.

  • Вас зацікавить:

Зима прийде раніше: коли у листопаді у Києві випаде сніг

Чи чекати на люті морози та снігопади цієї зими: прогнози синоптиків

Україну в листопаді накриє хвиля морозів: якого числа різко впаде температура