RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися на Запоріжжі, Росія готує піхоту до "лобових атак": звіт ISW і свіжі карти боїв

Збройні сили України продовжили контрнаступ на заході Запорізької області та просунулися вперед. Україні військові атакували на північний захід від Вербового і біля Новопокровки, змусили російських окупантів залишити тактичні висоти.

Актуальною інформацією поділилися Інститут дослідження війни (ISW).

Читайте також: Окупанти чинять звірства на Херсонщині: стали відомі подробиці

Харківська та Луганська області

11 листопада 2023 року росіяни продовжували наступ уздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але жодного заявленого чи підтвердженого просування їм зробити не вдалося.

В українському Генштабі повідомили, що війська РФ безрезультатно атакували на Куп'янському напрямку на північний схід від Петропавлівки та поблизу Сіньківки, Іванівки та Стельмахівки та на Лиманському напрямку біля Надії, Новоєгорівки, Невського, Серебрянського лісництва. За словами речника Сухопутних військ Збройних сил України підполковника Володимира Фітьо, ключовою метою окупантів на Куп'янсько-Лиманському напрямку є захоплення Куп'янська.

Донецька область

Окупанти продовжили штурм поблизу Бахмута, але не зуміли зробити жодного підтвердженого наступу. У Генштаб України повідомили про те, що ЗСУ відобразили штурми ворога поблизу Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

За інформацією командира української роти, який воює в районі Бахмута, що окупанти РФ без успіху намагаються відбити позиції біля залізниці поблизу Кліщіївки, а "військори" країни-окупанта стверджували, що Росія хоче захопити домінуючі тактичні висоти поблизу Кліщіївки.

Війська РФ використовують мобілізованих та контрактників, щоб наступати поблизу Бахмута.

У Генштабі також поінформували про те, що 11 листопада ЗСУ продовжували штурмові дії на південь від Бахмута.

Російські окупанти також нібито просунулися в районі Степової (3 км на північний захід від Авдіївки), через залізничну колію на південний схід і в смугу дерев на північ.

За інформацією джерел РФ, окупанти нібито зміцнили позиції на східній околиці Степової та просунулися на південь від Авдіївки в районі ресторану "Царське полювання".

У Генштабі України повідомляють, що ЗСУ відбили атаки РФ на схід від Новокалинового, Степової, Авдіївки, Північного, Первомайського та на південь від Тоненького. Там також повідомили, що російські військові завдали наземних ударів за підтримки авіації поблизу Мар'їнки, Новомихайлівки та Вугледару.

За словами представника Генштабу України та Таврійського угруповання військ полковника Олександра Штупуна, минулої доби російські військові збільшили кількість наземних атак поблизу Авдіївки.

"Південна вісь"

В Українському Генштабі повідомили про невдалі штурми російських окупантів біля Золотої Ниви та Старомайорського. Російський "військор" повідомляв про те, що нібито російські військові атакували поблизу Старомайорського і Новодонецького (11 км на південний схід від Великої Новосілки), але не просунулися.

11 листопада українські війська продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися вперед.

Згідно з твердженням російського військового блогера, українські військові атакували на північний захід від Вербового та поблизу Новопокровки та змусили російських окупантів відійти з тактичних висот у Вербовому та вздовж дороги Новопокровка-Пологи.

У Генштабі України також повідомили, що російські окупанти безрезультатно намагалися атакувати поблизу Роботиного. За інформацією російського блогера, окупанти атакували на захід від Роботиного, але просунутися там не змогли.

Російські "військори" заявляли про те, що ЗСУ атакували біля Заплави та Піщанівки на лівому березі Херсонської області та мали частковий успіх у лісових масивах на південь від Кринок, де тривають бої.

За інформацією російських та українських джерел, 11 листопада 2023 року ЗСУ обстріляли тили РФ у Запорізькій області. Російські блогери писали про те, що російська ППО нібито збила дві ракети Storm Shadow біля Бердянська.

Крім того, за даними аналітиків ISW, РФ зараз розраховує на "піхотні лобові атаки" через втрату техніки та брак належним чином підготовленого особового складу.

Експерти повідомляють: "Російський Генеральний штаб, схоже, значною мірою покладається на лобові атаки як на домінуючу тактику в Україні, що є важливою частиною російського розв'язання проблем "воєнного паритету", викладених у колонці головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного про "позиційну війну".

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що 11 листопада 2023 року окупанти обстріляли дорогу між населеними пунктами Стара Гута – Нова Гута Шосткинського району Сумської області, внаслідок чого загинули двоє чоловіків.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни активно користуються авіацією, за добу 71 зіткнення: зведення Генштабу

У селі на Харківщині підняли прапор України: відео із "сірої" зони

Перебували у "сірій зоні": на кордоні з РФ над двома селами підняли прапор України, відео