RU  UA

Росіяни масово гатять ФАБами по всій лінії фронту: військовий розповів про ситуацію під Бахмутом

Росіяни намагаються покращити своє становище на Бахмутському напрямку і використовують для цього всі засоби. Крім артилерії, активно застосовують авіаційні бомби великої потужності, що завдають серйозних руйнувань.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Читайте також: ППО проти керованих авіабомб коштує $2,5 млрд: яка може бути альтернатива у ЗСУ

"Противник використовує на Бахмутському напрямку не лише артилерію, а й керовані авіабомби та фугасні авіабомби бомби (ФАБ). Ворог намагається покращити свої позиції, атакуючи нас в районі Андріївки та Кліщіївки, але успіху не має", - зазначив Калашніков.

За словами офіцера, ФАБи це некеровані бомби, але противник за рахунок невеликих технічних поліпшень намагається зробити їх керованими, щоб влучати по визначеній місцевості. В "точку" влучити неспроможні через технічні особливості, але на певну територію їх можна направити. Є дві модифікації ФАБ - 250 кг та 500 кг.

"Проти нас ворог в основному застосовує 250-кг ФАБи, що являють собою, в цілому, потужну зброю, яку росіяни скидають на такій дистанції, що вони не долітають до нашої першої лінії оборони. Вони так чинять, щоб не потрапити під удар нашої ППО" , - розповів Калашніков.

Він додав, що не завжди ФАБ прилітає у потрібну росіянам місцевість, оскільки керований компонент може дати збій, але противник намагається брати числом. Кількість застосувань ФАБ та авіабомб за останні дні збільшилась. Тільки 6 листопада по всій лінії фронту противник використав 103 бомби. За минулий місяць вони використали 1165 ФАБів як компенсацію дефіциту артилерійських снарядів, оскільки без підтримки артилерії піхота не наступає.

"Росіяни через брак снарядів зменшили кількість обстрілів на добу. Буває так, що ми по лінії фронту робимо 10 тисяч пострілів, а вони - лише 8 тисяч. Але ситуація залишається динамічною і змінюється, хоча варто визнати, що на початку відкритого вторгнення супротивник робив 70-80 тисяч пострілів на добу. За минулий рік вони здійснили близько 11 мільйонів пострілів артилерією, але зараз окупанти можливості для вогневого валу вже не мають. У них зараз проблеми з логістикою, постачанням БК та кількістю артилерійських стволів", - підкреслив Калашніков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти стягують техніку і всі наявні резерви на Авдіївський напрямок.

Вас також може зацікавити:

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку

Нові бомби Путіна: в чому їхня небезпека і як нейтралізувати