RU  UA

Атаки не припиняються: яка ситуація біля Бахмута і чи вистачить росіянам сил на новий наступ

Російські окупанти активізувалися на Бахмутському напрямку і за рахунок постійних піхотних атак намагаються захопити висоти навколо Бахмута, але успіху не мають.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник 3-ї Окремої штурмової бригади Олександр Бородін.

Читайте також: В окупантів завдання не змінилися: військовий експерт розповів про ситуацію на фронті

"Противник активізувався в районі Бахмута. Постійні піхотні атаки - як розвідки боєм з метою виявити наші сили та засоби, а також піхотні штурми малими групами, з метою відбити позиції, з яких їх вибили Сили оборони України. Зараз в окупантів погані оборонні позиції поблизу населених пунктів біля Бахмута, тож ворог за рахунок постійних піхотних атак намагається покращити своє становище, взяти висоти біля Бахмута, але успіху противник не має”, - зазначив Бородін.

Водночас, за його словами, це не можна порівнювати з піхотними штурмами "Вагнера", який просто завалював супротивника трупами у стилі Другої світової. Наразі противник діє інакше, всіляко комбінуючи використання артилерії, ударних БПЛА та штурмових груп. Такими діями вони намагаються виснажити нашу першу лінію оборони Бахмута. Нині за добу приблизно 10 піхотних атак, але раніше було до 30-35 атак.

"Відмінність від Авдіївки в тому, що тут у ворога немає такої кількості броньованої техніки, тому противнику складніше тиснути на наші позиції. Погана погода, хоч і впливає на логістику, все ж таки нам більше на руку. В нас краще забезпечення та екіпірування. У противника тут, як завжди в російській армії, все набагато гірше, через що стан здоров'я окупантів та їх моральний дух залишається нижчим від нашого", - підкреслив Бородін.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти стягують техніку і всі наявні резерви на Авдіївський напрямок.

  • Вас також може зацікавити:

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку

З "Ліги сміху" до Третьої штурмової бригади: де зараз популярний комік Віктор Рожевий