RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Масова загибель бійців 128-ї бригади: Умєров озвучив результати перевірки

Голова Міністерства оборони Рустем Умєров отримав результати перевірки обставин ракетного удару по бійцях 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади на Запоріжжі 3 листопада.

Про те, що міністр заслухав доповідь від Головної інспекції відомства, він повідомив у соцмережі Facebook.

Читайте також: Ми втратили найкращих: у 128-й бригаді прокоментували загибель бійців під час шикування на нагородження

Він зазначив, що вже відомо похвилинно, що і як відбулось. З'ясували, що призвело до трагедії та як можна було запобігти їй.

За його словами, військових зібрали у дворі будинку для нагородження, проігнорувавши всі правила маскування. Також поруч були припарковані більше десяти авто.

"У цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал "ракетна небезпека". На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було", - розповів деталі міністр, наголосивши, що слідство у справі триває.

Умєров зауважив, що всі винні у трагедії будуть покарані. Він доручив Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів за підрозділами.

"Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима", - додав міністр.

3 листопада у селі на Запоріжжі ворожа ракета влучила по скупченню військових 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які зібрались для урочистостей до Дня ракетних військ та артилерії. 19 осіб загинуло, також є багато поранених серед військових.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що міністр оборони України Рустем Умеров заявив, що буде проведене розслідування та висловив співчуття рідним загиблих.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни всі бачили з дрона: у мережі з'явилося відео ворожого удару по бійцях 128-ї бригади

Окупанти розстріляли полонених нацгвардійців під Запоріжжям: фото та деталі злочину

Тепер офіційно: ЗСУ підтвердили удар по корабельному заводу в Керчі