RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Миру "на папері" може не бути: Буданов шокував новим прогнозом про закінчення війни

Офіційно російсько-українська війна може бути ще довго незавершеною – окупанти навряд чи погодяться на підписання якихось договорів та періодично обстрілюватимуть територію України без ведення потужних бойових дій.

Таку думку висловив керівник ГУР Кирило Буданов, інформує NV.

Він навів приклади незавершених війн в історії, що тривають уже десятки років.

"Є такі випадки в історії, коли давні війни між державами юридично так і не завершені. Простий приклад — РФ і Японія, після 1945 року вони так і не підписали мирний договір через Північні острови (які Росія називає Курильськими). Цій територіальній проблемі вже понад 70 років. Тому цей сценарій дуже вірогідний і тут, бо у РФ значні територіальні апетити щодо України, які стосуються не лише Криму. Звісно ж, ці апетити ніхто не збирається задовольняти", — наголосив Буданов.

При цьому, бойові дії високої інтенсивності не обов'язково триватимуть стільки ж. Це залежатиме від системних змін в російській економіці, зовнішнього постачання товарів військово-технічного призначення і психологічного фактора — зростання втоми від війни у суспільстві.

Читайте також: Буданов назвав три головні цілі атак БПЛА по Росії: росіяни мають вийти з зони комфорту

"Поки що у РФ ще зберігається економічна стійкість. Так, ми спостерігаємо в них масштабну кризу пального, різке подорожчання харчів (за останні два місяці там двічі підскочили ціни на 15−20%) та інших товарів і послуг. Це все розхитує їхню економіку та соціальну сферу, реальні проблеми вони відчують у 2025 році", — пояснив керівник ГУР.

Разом з тим ланцюги виробництва в Росії наразі функціонують й можуть існувати ще протягом значного періоду. Однак втома від війни серед росіян стрімко наростає, а також швидко скорочується населення, зокрема чоловіча аудиторія. Проте це не означає, що у Путіна виникнуть проблеми з "гарматним м'ясом". Буданов наголошує, що зараз дуже важливо прислухатися до економістів, які розробляють сценарії, враховуючи безліч різноманітних даних.

"Є надія, що 2025 рік стане переломним щодо внутрішніх системних руйнівних змін і процесів у російській державі, суспільстві та економіці. Але це не прогноз, а очікування. Станом на зараз, виходячи з наявних факторів, ймовірність цього є. Але не забуваймо, що ця війна з кожним місяцем глобалізується і породжує нові процеси. Вони також будуть накладатися на ситуацію і сильно змінюватимуть будь-які попередні розрахунки. Це виклик, із яким уже зіткнулися провідні аналітики світу", - вважає Буданов.

Раніше ми писали, що Буданов розповів про удар по Курській області.

  • Вас може зацікавити:

Прийде нова влада, яка буде готова до переговорів: прогноз закінчення війни в Україні

Якими будуть ознаки завершення війни в Україні: таролог дала відповідь