RU  UA

Росіян відкинули на 5-8 км: яка зараз ситуація на лівому березі Дніпра

Українським військовим на лівому березі Дніпра вдалося відкинути мінометні розрахунки російських окупантів на кілька кілометрів від берега.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла керівниця пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

Читайте також: Майже тисяча нових чорних пакетів: оновлені дані Генштабу про втрати ворога

"На лівому березі Дніпра вдалося відкинути мінометні розрахунки на відстань 5-8 км від берега. Це дещо полегшило ситуацію на правобережжі", - зазначила вона.

Однак російські військові підтягують тепер туди більш дальнобійну техніку.

Також зауважила, що повідомлення про відступ росіян точно не з’явилося випадково. Було спрямоване на перевірку української та світової реакції. Зараз військові дії йдуть не за російським планом. Вони не чекали на такий спротив Збройних сил України, на те, що Чорноморський флот втратить перевагу на морі.

"Командування не випадково не повідомляє про кількість ворожого війська. Ми ці цифри знаємо і використовуємо в своїй бойовій роботі. Зараз руйнується логістика ворога і зв’язок", - повідомила речниця.

Зважаючи на це, окупанти щоразу опиняються в нових умовах, що примушує їх пристосовуватися. При цьому тривають суперечки між різними підрозділами противника, що не сприяє координації зусиль. Також поширюються дезертирські настрої. Відомо, що ворог намагається влаштувати залізницю від Ростова, однак ЗСУ тримають вогневий контроль над маршрутами, що унеможливлює розвиток логістики.

"Море заспокоїлося. Шторм ущух. Проте росіяни розуміють загрозу і не розгортають угруповання. Зараз в Чорному морі - 2 кораблі, а в Азовському - один. Решта кораблів - в пунктах базування", - додала Наталія Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Ворог отримав підсилення і намагається атакувати за будь-яку ціну: яка ситуація біля Бахмута