RU  UA

"Ситуація може бути різною": експерт про можливі сценарії боїв за Авдіївку

Сценарії розвитку битви на Авдіївському напрямку можуть бути різні. Водночас, оборона Авдіївки вже виконала колосальне завдання, адже Росія зазнала надзвичайно великих втрат.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте також: Третій наступ стане перевіркою: чи є у ворога сили, щоб взяти Авдіївку

"Ситуація може розвиватися по-різному, і сценарії можуть бути різні. Можуть бути активні бої за коксохім, а можуть і не бути", - повідомив він.

За його словами, якщо доцільніше ворога знищувати дистанційно дронами, артилерією й іншими засобами враження, то, ймовірно, не варто входити у потужні контактні бої безпосередньо в зоні забудови чи що від неї залишилося. Останнє слово в цьому питанні - за українським військовим керівництвом.

При цьому противника можна заманити у пастку та завдати по ньому удар, що призведе до руйнувань безпосередньо на підприємстві.

Поки ж ворог не зімкнув фланги, йому не вдається, тому бої будуть тривати. Проте це може означати, що в певний момент українські сили можуть відійти на певні рубежі, звідки далі будуть утримувати оборону.

"Але я залишаюся непохитним у своїй точці зору, що оборона Авдіївки вже виконала колосальну задачу навіть зараз. Ворог зазнав надзвичайно великих втрат", - зауважив він.

Тепер російські війська змушені перекидати підкріплення з інших напрямків, наприклад, з Лиманського. Вони мали розпочати 5 листопада наступ на Лиманському напрямку, однак через це так і не розпочали.

"Більше того, ворог не може перекинути додатковий контингент на лівобережжя Херсонщини, тому ми можемо констатувати, що утримання Авдіївки вже відіграло колосальну роль. І, як на мене, ця операція виконана блискуче, незважаючи на те, що ворог там має певні тактичні успіхи", - додав Олександр Мусієнко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що погода заважає просуванню російської техніки на східному фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Ворог отримав підсилення і намагається атакувати за будь-яку ціну: яка ситуація біля Бахмута