RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

1 червня

Всі новини

ЗСУ просунулись в районі Торецька: свіжі карти боїв на сході та півдні країни

ЗСУ просунулися на південний схід від Торецька, на заході Запорізької області та атакують на лівому березі Херсонської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ потрібна тиша: в Силах оборони півдня натякнули на "великі успіхи"

Ситуація в Харківській та Луганській областях

У Генштабі України повідомляли, що російські війська безуспішно атакували на Куп’янському напрямку в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки, а також на Лиманському напрямку.

Російські джерела стверджували, що українські війська вели штурм на лінії Куп’янськ-Кремінна 15 листопада. Російські "воєнкори" повідомляли, що українські сили атакували в лісовій зоні на захід від Кремінної та намагаються відтіснити російські сили з Торського.

Ситуація у Донецькій області

15 листопада російські війська продовжували наступ уздовж північного та південного флангів Бахмута. Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжують атакувати південний фланг Бахмута.

15 листопада українські війська здійснили локалізовані атаки на південь від Бахмута та підтвердили територіальні досягнення. Геолокаційні кадри показують, що українські сили незначно просунулися на південний схід від Торецька (23 км на південний захід від Бахмута).

Російські джерела стверджують, що 15 листопада українські війська контратакували на Авдіївському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 14 листопада, показують, що українські війська зберігають контроль над Авдіївським коксохімічним заводом.

Російські війська 15 листопада продовжували наступальні операції на захід і південний захід від міста Донецька, але не зробили жодного підтвердженого просування.

"Південна вісь"

Російські війська продовжували наступальні дії в районі кордону Донецько-Запорізької областей та не просувалися 15 листопада.

15 листопада українські війська продовжували наступальні дії на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися. Відомий російський військовий блогер стверджував, що українські сили досягли певного прогресу в невизначеному районі західної Запорізької області.

15 листопада українські війська продовжували масштабніші, ніж зазвичай, операції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські блогери стверджували, що українські війська здійснили атаки з центру Кринок і також атакують поблизу Пойми та Піщанівки.

Речник Південного оперативного командування України Наталія Гуменюк заявила, що українські війська відкидають російські сили на три-вісім кілометрів від лівого берега Дніпра в Херсонській області. Географічний масштаб цих описаних зусиль значно більший, ніж те, що наразі показує будь-яке доступне відкрите джерело.

Раніше ми писали, що потрібно ЗСУ для прискорення наступу на півдні.

  • Вас може зацікавити:

"Виходили на той берег, робили роботу і поверталися": військовий розповів про висадку в Енергодарі

Росіяни безуспішно штурмували на кількох напрямках, ЗСУ відбили 60 ворожих атак: зведення Генштабу

ЗСУ масово випалюють ворожу артилерію: в Україні оновили дані про втрати окупантів