RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українська ППО збила 29 "шахедів": свіжі дані про нові атаки РФ та ситуацію на передовій

Станом на 18 листопада, 633-й день повномасштабного російського вторгнення, українська ППО знищила 29 "шахедів" ввечері та вночі. Українські воїни відбили ворожі атаки майже на всіх напрямках фронту.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: "Кинджальні" повітряні тривоги: Зеленський ініціював зміни у системі оповіщення

У ніч на 18 листопада окупанти також завдали чергового авіаційного удару по Україні, наслідки якого ще уточнюються.

"Протягом минулої доби відбулося 67 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначив український Генштаб.

Як повідомили Повітряні Сили ЗС України у Telegram, українська ППО збила 29 ворожих "шахедів" з 38, які атакували різні регіони України.

"Із 20-ї години 17-го по 04 годину 18 листопада 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного та південно-східного напрямків (Курська область, Приморсько-Ахтарськ - РФ) ударними БпЛА типу "Shahed", - йдеться у повідомленні.

Фото: t.me/kpszsu

Ворожих авіаційних ударів зазнали такі населені пункти:

  • Куп'янськ Харківщини;
  • Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Урожайне Донеччини;
  • Новоданилівка Запорізької області;
  • Тягинка Херсонщини.

Під артилерійським вогнем рашистів опинилися понад сотню населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

В зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках загарбники зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активну диверсійну діяльність, аби перешкодити перекиданню ЗСУ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону в Бєлгородській області Росії.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку окупанти безуспішно вели штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки та Іванівки Харківщини, де Сили оборони відбили чотири атаки.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії північніше Серебрянки Донеччини.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 11 атак російських бойовиків в районах Васюківки, Кліщіївки та Андріївки Донеччини. Також українські бійці продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку армія РФ не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські захисники тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. Противник також безуспішно атакував в районі Кераміка, східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та південніше Тоненького Донеччини. ЗСУ відбили 23 атаки.

На Мар’їнському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини. Сили оборони відбили 21 атаку.

На Шахтарському напрямку російські війська вели безуспішні штурмові дії південніше Водяного Донеччини.

На Запорізькому напрямку ЗС РФ вели безуспішні штурмові дії в районі Роботиного та західніше Вербового Запорізької області. Українські воїни відбили три атаки, а також продовжують контрнаступ на Мелітопольському напрямку, завдають окупантам втрат в живій силі та техніці, виснажують їх вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку ЗСУ ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах рашистів. Крім того, українські підрозділи морської піхоти з іншими складовими Сил оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, де минулої доби відбили 12 атак окупаційної армії. Українські військові закріплюються на зайнятих рубежах та завдають вогневого ураження ворогу.

Водночас протягом доби українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та два - по ЗРК загарбників. Також підрозділи ракетних військ уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, шість артилерійських засобів, засіб ППО, пункт управління та склад боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України відповіли, на які заробітні плати можуть розраховувати рекрутовані у Збройні Сили українці.

  • Вас може зацікавити:

Точно в ціль: Наєв показав вражаюче відео роботи сил ППО на півночі

Ворог придумав пастку для ЗСУ, але сам сидить в калюжі: що відбувається на фронті

Українські морпіхи закріпились на лівобережжі Херсонщини: командування озвучило втрати росіян