RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

Всі новини

Зарплати рекрутованих в ЗСУ: названо суми виплат бійцям

У Міністерстві оборони України відповіли на які заробітні плати можуть розраховувати рекрутовані у Збройні сили українці.

Про суми виплат військовослужбовцям заступник міністра оборони України Наталія Калмикова розповіла в ефірі телемарафону.

Читайте також: Чи вчасно заплатять зарплати військовим за жовтень і листопад: відповідь нардепа

За її словами, заробітна плата рекрутованих бійців Збройних сил України залежатиме від посади, яку обіймає військовослужбовець та завдання, що виконуються військовим.

"Грошове забезпечення визначено законом залежно від того, яку посаду обіймає людина, а також чи виконує вона особливі завдання, чи воює безпосередньо, наприклад, на першій лінії ", - розповіла Калмикова.

Вона додала, що грошове забезпечення рекрутованого бійця не відрізнятиметься від забезпечення мобілізованого або того, хто підписав контракт. Виплати враховують зарплату з "бойовими" та без "бойових". За її словами, 25 тисяч гривень отримуватимуть військові без "бойових", а 125 тисяч гривень - з бойовими, якщо військовий проведе цілий місяць на передовій.

Додамо, що Міністерство оборони запустило сайт із усіма деталями грошового забезпечення та соціального захисту військових. Там також є калькулятор, де можна самому розрахувати своє грошове забезпечення.

Раніше "Апостроф" розповідав, що українські військові, у разі поранення, мають право на "бойові" виплати. Сума такої допомоги сягає 100 тисяч гривень.

  • Вас також може зацікавити:

Війна у пріоритеті: на що піде бюджет України у 2024 році

Виплати рідним полонених: Зеленський підписав важливий закон

Роз'яснення Мінфіну про виплату 30 тисяч військовим: ексклюзивний документ