RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Як вплине погода на хід бойових дій: в ISW оцінили ситуацію і дали прогноз

ЗСУ продовжують бойові дії на сході та півдні України, хоча дощова погода продовжує уповільнювати їх темпи. Погана погода заважає використанню бронетехніки на заході Запорізькій області, але українські війська все ще атакують російські позиції піхотними підрозділами. Найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту стає менше, оскільки настає холодна зимова погода.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Дніпра, за добу 45 зіткнень: зведення Генштабу

Російський військовий блогер стверджував, що українські сили продовжують оборону від сильного угруповання росіян поблизу Авдіївки та що ЗСУ зберігають ініціативу на півдні України. Він додав, що заявляти про перемоги росіян передчасно, щоб не створити помилкових уявлень про ситуацію на полі бою.

Міністерство оборони Великобританії 18 листопада оцінило, що жодна зі сторін не досягла суттєвого прогресу на Куп’янському та Авдіївському напрямках, а також на східному (лівому) березі Херсонської області, де тривають найбільш інтенсивні бої. Там додали, що найближчих перспектив серйозних змін на лінії фронту стає менше, оскільки настає холодна зимова погода.

Основні тези звіту:

Російські війська вели наступальні операції вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, поблизу Авдіївки, на захід і південний захід від Донецька, в районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися на деяких ділянках 19 листопада. .

Регіональні російські чиновники продовжують боятися виникнення локальних протестів у відповідь на відмову російських військових повернути частину мобілізованого персоналу з передової.

Окупаційна влада продовжує намагатися прищепити українським дітям в окупованій Україні російську національно-культурну ідентичність.

Раніше ми писали про те, що президент Володимир Зеленський звільнив командувача Медичних сил Збройних Сил України Тетяну Остащенко.

  • Вас може зацікавити:

Ворог придумав пастку для ЗСУ, але сам сидить у калюжі: що відбувається на фронті

Українські морпіхи закріпилися на лівобережжі Херсонщини: командування озвучило втрати росіян

У Росії хваляться новими "Скальпелями": що відомо про ці дрони-камікадзе