RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ перекидають додаткові сили на лівий берег Херсонщини: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ продовжують операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та додатково перекидають піхоту на східний берег.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росіяни атакували Київ "шахедами", працювала ППО: що відомо про наліт дронів

Український Генеральний штаб повідомив, що Сили оборони утримують позиції на сході Херсонської області. Російські "воєнкори" стверджували, що українські сили продовжують перекидати додаткову піхоту на східний берег.

За повідомленням українського Генштабу, 18 листопада Сили оборони відбили 12 російських атак на східному березі Херсонської області.

Харківська та Луганська область

Російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, але 18 листопада не досягли підтверджених успіхів.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували на Куп’янському напрямку поблизу Синьківки, Петропавлівки, Іванівки і в напрямку Лиману поблизу Торського і на північ від Серебрянки.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор заявив, що російські війська зменшують використання бронетехніки на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна через погані погодні умови.

Донецька область

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували штурмові дії на Бахмутському напрямку. 18 листопада російські війська продовжували наступ на північ і південь від Бахмута, але не зробили підтверджених наступів.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Васюківки, Кліщіївки та Андріївки. Російський "воєнкор" стверджував, що сили РФ нібито незначно просунулися на захід від залізниці в районі Кліщіївки за останні кілька днів.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 листопада, показують, що російські війська нібито незначно просунулися на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та в промисловій зоні на південно-східній околиці міста.

Українські ЗСУ повідомили, що українські військові відбили російські напади на схід від Новобахмутівки, Степового та Авдіївки, на південь від Тоненького, та біля Кераміка.

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун повідомив, що українські сили очікують, що російські війська почнуть третю хвилю штурму Авдіївки, і незабаром можуть посилити артилерійську підготовку.

"Південна вісь"

18 листопада російські війська безуспішно атакували в районі кордону Донецько-Запорізької областей. У Генштабі України повідомили, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Російський батальйон "Восток" стверджував, що погані погодні умови перешкоджають наземним операціям у районі кордону Донецько-Запорізької областей, і що більша частина активності в цьому секторі припадає на безпілотники та засоби боротьби з безпілотниками.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російське МО заявило, що війська РФ нібито відбили чотири українські атаки поблизу Роботиного.

Нагадаємо, що українські морські піхотинці закріпились на лівому березі Дніпра в Херсонській області, завдавши російській армії суттєвих втрат у живій силі та техніці.

  • Вас зацікавить:

"Ситуація може бути різною": експерт про можливі сценарії боїв за Авдіївку

Під Одесою є влучання в адмінбудівлю: фото з місця прильоту "шахедів"

Контрнаступ на Запоріжжі триває: оновлені карти бойових дій