RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Завжди перші": найкращі привітання для захисників до Дня десантно-штурмових військ

У вівторок, 21 листопада, в Україні відзначають День Десантно-штурмових військ, які, як і інші підрозділи ЗСУ, з початком широкомасштабного вторгнення РФ стали на захист держави.

Найкращі привітання десантникам у прозі та листівках публікує "Апостроф".

Читайте також: Майдан як найвища форма демократії: Україна відзначає 10-ту річницю Революції Гідності, знакові фото

День десантно-штурмових військ в Україні з 2017 року було вирішено відзначати 21 листопада у день архангела Михаїла, якого вважають главою небесного війська і покровителем Києва. Незважаючи на запровадження нового церковного календаря та зміни дати вшанування, про перенесення дати дня ДШВ не повідомлялося.

Серед завдаень ДШВ - захоплення та утримання ключових об'єктів у тилу ворога під час парашутних операцій; супровід наступальних операцій і швидке прикриття; створення плацдарму в тилу противника; штурм і захоплення будівель; блокування та знищення ворожого десанту; виконання спеціальних операцій та диверсійні завдання.

З початком широкомасштабного вторгнення РФ воїни ДШВ з першого дня стали на захист держави. Разом з іншими підрозділами Сил оборони українські десантники не дали російським окупантам захопити столицю країни. Військовослужбовці ДШВ ЗСУ були серед підрозділів, які звільняли північні регіони України, Харківщину, Херсонщину та окремі населені пункти на сході України.

З Днем десантних військ України. Український десант - наша гордість. Це сміливі і грізні бійці, які вселяють жах у ворога. Ми точно знаємо, що Україна переможе і всі ви повернетеся до люблячих сімей. Вічна слава і вічна пам'ять десантникам, які віддали життя за Батьківщину.

***

Щиро вітаємо усіх українських десантників із професійним святом — Днем десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Бажаємо вам міцного здоров’я, успіхів у службі, перемог та Божого заступництва, а вашим родинам — миру та добробуту!

***

Вітаю з Днем десантно-штурмових військ і бажаю, щоб бордовий берет завжди був у пошані, мужність не згасала, сила зміцнювалася з кожним днем. Нехай ви завжди забезпечуєте надійний захист рідним і близьким!

***

Вітаю з Днем десантно-штурмових військ ЗСУ! Бажаю вам завжди триматися впевнено як на землі, так і в повітрі, та мати надійний десант друзів у житті. Нехай кожен день дозволяє вам літати високо, а кожна ідея диктує умови успіху та перемоги! Здоров'я, невтомної мужності та сил.

Раніше ми публікували церковний календар на грудень 2023 року.

  • Вас може зацікавити:

Вихідні і святкові дні в листопаді-грудні 2023 року: коли відпочиватимуть українці

Дати змінились: коли цього року Різдвяний піст і що можна їсти

Святий Миколай прийде раніше: коли улюблене свято дітлахів у 2023 році