RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Більше штрафів і відповідальності: в Раді готують "сюрпризи" для українських водіїв

У Верховній Раді нардепи готують нововведення для українських водіїв. Більшість ініціатив стосується збільшення штрафів та введення відповідальності за дії, які зараз не вважаються порушенням.

Про це повідомляє юридичний телеграм-канал "Адвокат права".

Читайте також: Які автомобілі зі США найчастіше купують українці: з’явився свіжий рейтинг

Зокрема, пропонується прибрати перебільшення швидкості на 20 км за годину, на які не діє штраф. Наразі штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 кілометрів від дозволеної складає 340 грн. Більш ніж на 50 кілометрів – 1700 грн. Депутати пропонують прибрати ці 20 "нештрафованих" кілометрів і зробити більшу шкалу штрафів в залежності від швидкості.

За перевищення рівня шуму пропонується встановити санкцію у фіксованому розмірі – 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн), а у випадку повторності – 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн) з можливим позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців.

Також народні обранці пропонують заборонити дрифт. Законопроект передбачає штрафи 8500 грн за перший випадок. Якщо водія помітять на дрифті вдруге протягом року, він отримає 17000 грн штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до 1 року.

Серед позитивних нововведень - пропозиція, яка зменшить зловживання місцевої влади щодо евакуації авто. Наразі евакуацією неправильно припаркованих авто займаються приватні фірми у тандемі з інспекцією з паркування. Пропонується забрати в інспекторів з паркування повноваження з евакуації автомобілів і віддати їх поліції. У такому випадку евакуйовуватись будуть лише ті автомобілі, які дійсно перешкоджають руху.

Раніше ми розповідали, що українці можуть відновити втрачене або викрадене водійське посвідчення.

Вас також може зацікавити:

Навіть тверезий стає "п'яним": в Україні поліція придумала "лайфхак" для поборів з водіїв

Заберуть права на 10 років або посадять: водіям нагадали про жорстке покарання

Як відновити українське водійське посвідчення в Стамбулі: МВС озвучило