RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

На Херсонщині затримали зрадника: здав батька заради посади у окупантів, фото

Контррозвідники Служби безпеки затримали на Херсонщині місцевого депутата від забороненої Партії регіонів, який на початку повномасштабного вторгнення РФ зустрічав колони російських військ та перейшов на бік ворога.

Про це інформують у СБ України.

Під час окупації регіону він один з перших запропонував загарбникам свою "допомогу" у війні проти України. Для цього почав масово "здавати" агресору місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей. Одним із перших зрадник здав рідного батька, який мав проукраїнську позицію.

Читайте: Нічого святого: окупанти розстріляли амбулаторію на Херсонщині, є поранені, фото

Чоловіка росіяни відвезли до катівні, де до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці. При цьому депутата-зрадника призначили до окупаційної адміністрації, створеної на території громади під керівництвом гауляйтера Сальдо.

В цій "установі" фігурант відповідав за розподіл "гумдопомоги" з РФ між прихильниками кремлівського режиму.

Також зрадник неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам та їхнім поплічникам.

Крім того, фігурант з власної ініціативи "чергував" зі зброєю на російських блокпостах та "розквартировував" окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію.

Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався "залягти на дно", але співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали його.

Читайте: Немовляті було лише 23 дні: на Херсонщині Росія вбила цілу сім'ю, фото

Під час обшуків у колаборанта вилучено паспорт громадянина РФ, який той отримав у червні 2022 року, партійний квиток Партії регіонів, пропагандистську символіку країни-агресора та інші докази незаконної діяльності.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст.111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому обрано тримання під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як стало відомо, йдеться про депутата Станіславської сільради, тренера-викладача Херсонської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи з боксу та інших видів спорту Максима Абрамовича.

Нагадаємо, на початку листопада село Станіслав на Херсонщині зазнало масованих ударів: за ніч сталося понад 40 прильотів.

  • Вас зацікавить:

Вихваляв терористів Гіві та Моторолу: СБУ вручила підозру настоятелю "московського" храму на Вінниччині, фото

В Харкові СБУ затримала доцента університету, який коригував удари по місту: фото

Наводила російські "Гради" і "шахеди": в Херсоні СБУ затримала російську інформаторку, фото