RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вихваляв терористів Гіві та Моторолу: СБУ вручила підозру настоятелю "московського" храму на Вінниччині, фото

Служба безпеки України затримала настоятеля одного з храмів Вінницької єпархії УПЦ (МП), який вихваляв ексватажків терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, "Гіві" та "Моторолу".

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Нічого святого: у Чернігові священик УПЦ МП вкусив бійця ЗСУ, фото

"Служба безпеки викрила злочинні дії настоятеля одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ (МП), який заперечував збройну агресію Росії та виправдовував тимчасову окупацію частини України. На власному Телеграм-каналі він повторював наративи кремля про "громадянську війну" в нашій державі та вихваляв ексватажків терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, "Гіві" та "Моторолу" , - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що клірик поширював авторські коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття представників різних конфесій. Для підготовки деструктивного контенту використав публікації пропагандистських інтернет-ресурсів Росії, зокрема офіційний сайт Російської православної церкви (РПЦ).

"Крім того, протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з парафіянами церкви. При обшуках за місцем проживання клірика виявлено мобільні телефони та комп'ютери на гарячому на користь РФ. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його злочинної діяльності проти нашої держави", - наголошується в повідомленні.

Наголошується, що на підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

"Фігурант переховувався від правосуддя на території кількох областей України, але в результаті оперативних дій Служба безпеки встановила його місцезнаходження і затримала. Нині йому обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочинів", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

  • Вас також може зацікавити:

Фаріон "здала" студента в Криму: екснардепу може загрожувати зустріч з СБУ

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото