RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Переписав майно на підлеглого? Нардеп Тищенко "влип" у новий скандал

Депутат Микола Тищенко, найімовірніше, записав частину свого майна на свого колегу Сергія Вакальчука.

Про це йдеться у новому розслідуванні Bihus.Info.

Читайте також: Захищав дідусів та бабусь: Микола Тищенко розповів про побиття у Львівській області, фото

В останнього в один день з'явилося кілька вартісних об'єктів нерухомості. Встановити це вдалося завдяки мікроавтобусу, який фігурував у соцмережах Миколи Тищенка та його дружини Алли Барановської. Про це йдеться у новому розслідуванні Bihus.Info.

Власник мережі ресторанів у Києві Микола Тищенко у 2019 році змінив свою діяльність та обрав крісло парламентаря. Він успішно балотувався від президентської партії "Слуга народу". Після цього народний обранець неодноразово потрапляв у скандали. Після повномасштабного вторгнення Тищенко постачав бронежилети київської тероборони — вони не витримували навіть пістолетну кулю, а потім з'їздив до Таїланду, через що її виключили з партії. Згодом депутат проголосував проти відкриття реєстру декларацій.

Раніше журналісти вже перевіряли доходи нардепа та виявили, що він безоплатно користувався квартирою в елітному районі Києва, що належить його бізнес-партнеру Віталію Ситаку. А ще Микола Тищенко із дружиною використали будинок, записаний на матір Ситака. У соцмережі Тищенко навіть вихвалявся, що сам висадив сад у цьому будинку, але в декларацію нардепа ця нерухомість так і не потрапила.

Все почалося з того, що журналісти помітили, що дружина Тищенка використовує чорний намист. Він фігурує на її фотографіях та відео у мережі. Цей мікроавтобус "засвітився" біля Тищенка, коли він показував, як їздив на передову з гуманітаркою. Також цей автобус був помічений під Верховною Радою, коли Тищенко був на засіданні, і коли нардеп приїжджав "кошмарити" один із колцентрів.

Журналісти встановили, що мікроавтобус "Мерседес" 2016 року випуску, тюнінгований захисними ґратами та люксовим салоном. З соцмереж стало відомо, що автомобіль нардеп використовує вже більше року, але офіційно йому він не належить.

Авто записано на Сергія Вакальчука - колишнього директора ТОВ ВКФ "Рімід", співвласником якої до депутатства був Микола Тищенко, а зараз його дружина. Вакальчук став власником авто 25 серпня 2022 року, і вже за місяць цей мікроавтобус почав з'являтися у публікаціях Тищенка та його дружини. Також Вакальчук керував знаменитим рестораном "Велюр", який свого часу порушував захід. Працює чоловік на Тищенку вже понад 20 років.

Раніше ми розповідали, що нардеп Тищенко вирушив до Тайланду під час війни і нарвався на критику в мережі.

Вас може зацікавити:

"Герой оборони Таїланду": українці ви сміяли нардепа Тищенка у фотожабах

"Коля мав зайти з тилу": у мережі нова порція фотожаб на поїздку Тищенка до Таїланду

Азіатське "турне" Тищенко: нардеп "здав" своє керівництво