RU  UA

На фронт масово їдуть "вовчиці": в Росії набирає обертів мобілізація зеків і мігрантів

Начальник російського Генштабу Валерій Герасимов нещодавно попросив Володимира Путіна "підняти планку" за мобілізованими до 450-500 тис. осіб. Однак у Кремлі поки що вирішили почекати, бо попереду "вибори", і не хочеться розхитувати ситуацію, проте вихід знайшли.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла опозиційний російський журналіст, голова фонду "Русь сидящая" Ольга Романова.

Читайте: Вбивці та грабіжники: як зеки розвалюють окупаційну армію РФ

За її словами, на війну російська влада вже відправила понад 120 тис. ув'язнених, з яких близько 50 тис. отримали амністію і тепер знову вчиняють злочини на волі.

"У влади є ще можливість вербувати серед ув'язнених, а також серед мігрантів із країн Центральної Азії. Облави йдуть на місцях роботи, а також у мечетях, коли після молитви їх усіх садять в автобус і масово відвозять до військкомату", - розповіла Ольга Романова.

За її підрахунками, на зонах у РФ залишилося близько 260 тис. осіб, і якщо виключити вже зовсім старих та хворих, то близько 200 тис. завербувати на війну можна, включаючи і жінок-ув'язнених.

"Не секрет, що зечки також вирушають на війну. Причому не лише фельдшерами чи допоміжним персоналом, а й снайперами, "штурмовичками", або, як вони себе зараз називають, - "вовчицями", зазначила опозиціонерка, додавши, що існує навіть цілий жіночий батальйон "Еспаньола".

Крім того, зазначила вона, на службу зазивають не лише ув'язнених, а й "вільних" жінок.

"Навіть серед тих зеків, які спочатку були проти відправки на фронт, такі настрої, що краще записатися на війну", - розповіла Ольга Романова, додавши, що "мотаючі строк" бачать, як багато з тиих, хто пішов воювати навесні, вже повернувся.

"Війна для зеків ставиться, якщо дивитися збоку, такою собі іграшковою. І це не лякає їх так, як наприклад, це було за Пригожина, коли "Вагнер" штурмував Бахмут і зеки там були просто витратним матеріалом", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому карні злочинці в російській армії наблизять поразку РФ у війні.

  • Вас зацікавить:

"Нас просто обнуляють": російські найманці зі "Шторм Z" відмовилися повернутися на передову, відео

Вони намагаються вижити: експерт розповів, як у Росії вербують зеків і що з ними відбувається в Україні

Російських зеків масово відправляють на фронт: виняток лише для однієї категорії