RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Українські бійці просунулись на лівому березі Дніпра: карти бойових дій

ЗСУ продовжують контратаки на Бахмутському напрямку, у західній частині Запорізької області та у напрямку Мелітополя. Окрім того, українські війська продовжили наземні атаки на лівому березі Херсонської області та просунулися вперед.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Хороших русскіх" в пеклі значно побільшало: нова статистика втрат армії РФ

Луганська область

Аналітики ISW повідомляють, що російські війська продовжували наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, проте не досягли жодних підтверджених успіхів.

Російські джерела стверджували, що 29 листопада українські війська продовжували безуспішні контратаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна. Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки поблизу Лимана Першого та Сіньківки у Харківській області, Ямполівки в Донецькій області та району Серебрянського лісництва.

Донецька область

ISW повідомляє, що російські війська 29 листопада продовжили наступальні операції на Бахмутському напрямку та просунулися вперед. Російські джерела в свою чергу стверджували, що бойові дії продовжуються на північний захід і південний захід від Бахмута, а український військовий зазначив, що ситуація на південний захід від Бахмута вздовж лінії Кліщіївка-Андріївка-Курдюмівка особливо складна через збільшення кількості російських атак.

Український Генштаб заявив, що українські війська продовжують успішні штурмові дії на південь від Бахмуту. ISW також повідомляє, що російські війська продовжували наступальні операції на захід і південний захід від Донецька 29 листопада, але не досягли будь-яких заявлених або підтверджених успіхів.

"Південна вісь"

Як повідомляють в ISW, російські війська продовжили обмежені наземні атаки в районі кордону Донецької та Запорізької областей, але не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили понад дві російські атаки на південь від Пречистівки та на південний захід від Старомайорського.

Російські війська 29 листопада перейшли в контратаку у західній частині Запорізької області та просунулися вперед. Українські війська продовжили наземні атаки на лівому березі Херсонської області та, як повідомляється, просунулися вперед.

Як ми повідомляли, Путін затвердив рекордний військовий бюджет.

  • Вас зацікавить:

Ворог намагається оточити Авдіївку і вибити ЗСУ з Роботиного: зведення Генштабу

Україну вночі атаковано "шахедами": що відомо

Чи захопили росіяни селище Хромове під Бахмутом? Карта і всі подробиці