RU  UA

Путін затвердив рекордний військовий бюджет: чи зможе російська оборонка здійснити перелам

Більша частина російського бюджету на оборону піде на виробництво озброєння, а не на фінансове забезпечення особового складу чи компенсації за поранення чи загибель.

Таку думку висловив майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Україна отримає нові військові кораблі: Зеленський озвучив деталі

За його словами, у певшу чергу кошти будуть спрямовані на виробництво артснарядів, гармат та БПЛА – все те, що можна зробити швидко.

"Не варто очікувати стрибка у виробництві ракетної зброї, танків та бронетехніки. Зараз важкою технікою вони в рік дають близько 900 одиниць - близько 450 танків і стільки ж броньованих машин", - зазначив Гетьман.

На його думку, РФ усі основні зусилля кине на те, що можна масово і відносно дешево зробити в короткий термін. Саме тому зараз російські оборонні підприємства переводять на роботу у три зміни.

Федеральний бюджет на 2024 рік передбачає 36,66 трильйона рублів ($412,5 мільярда) державних видатків та дефіцит бюджету у розмірі 1,6 трильйона рублів ($9,25 млрд). Міністерство фінансів Росії виділило 6,41 трильйона рублів (72,1 мільярда доларів) на оборону в 2023 році, хоча ця цифра, ймовірно, вища, враховуючи, що значна частина російського бюджету досі засекречена.

Нагадаємо, раніше російський військовий розповів як "голосують" на виборах до РФ .

Вас також може зацікавити:

Люди на Донеччині вже не хочуть жодної Росії – військовослужбовець ЗСУ з Донецька

Похоронний марш "Вагнера": як у Кремлі утилізують пригожинську банду

Промацування фіналу: про що свідчать кремлівські опитування про війну в Україні