RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Ще один ніж в спину: словацькі перевізники заблокували кордон з Україною

Не встигли в Польщі послабити умови блокування перетину кордону для українських вантажівок, як ще один сусід – Словаччина – встромила черговий ніж у спину. Словацькі перевізники оголосили про блокаду кордону з Україною та висунули свої вимоги.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

За інформацією словацьких прикордонників, о 16:05 на території Словаччини розпочато блокування руху вантажівок через пункт пропуску "Вишне-Нємецьке" навпроти українського КПП "Ужгород".

Читайте також: Підігрівають полякам: ще в одній країні ЄС перекрили кордон з Україною

Акцію проводять представники Спілки перевізників Словаччини, терміни її проведення – невідомі. Перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів не блокуватимуть, заявили в ДПСУ. Решта вантажів на виїзд зі Словаччини пропускатимуть в обмеженій кількості, по чотири вантажівки на годину.

Водночас рух транспорту на в'їзд до Словаччини не блокуватиметься: також не обмежуватимуть рух легкового автотранспорту та автобусів.

Паралельно на території Словаччини у бік України у черзі перебуває близько 900 вантажівок. Про це заявив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді".

Нагадаємо, раніше українські водії-далекобійники, які застрягли на кордоні з Польщею через блокаду, оголосили голодування.

  • Вас також може зацікавити:

Блокаду кордону частково знімуть: про що домовилися Україна та Польща

Яка буде ціна на пальне через блокаду: експерти озвучили прогноз на грудень

Блокада польського кордону: чому Європа не поспішає на допомогу Україні