RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Перевірки на Закарпатті: суд ухвалив неочікуване рішення щодо чоловіка, якого "мобілізували" в магазині

У Закарпатській області судили чоловіка, якого прямо з магазину забрали військкомату та визнали придатним до служби в армії, але він відмовився від мобілізації, на суді ж обвинувачений заявив, що повістки не отримував та не ухилявся від служби в ЗСУ.

Про це пише ТСН з посиланням на вирок Тячівського райсуду Закарпатської області.

Читайте: Пароль "картопля": на кордоні затримали нову групу ухилянтів

За даними суду, мешканець села Топчино на суді пояснив, що 26 лютого 2022 року він повернувся з Києва, де був на заробітках. Того ж дня у приміщенні магазину його затримала поліція та відвезла до військкомату, де ВЛК визнала його придатним до служби в армії.

Житель Закарпаття пояснив, що не проходив медичної комісії, його лише запитали, чи хворіє він. Той повідомив, що у нього "вроджена вада серця та проблеми із психікою", тому він перебуває на обліку у лікаря-нарколога.

Після цього чоловіка відпустили додому та сказали прийти до ТЦК наступного дня. Чоловік наполягав, що жодного офіційного документа йому не вручили.

Представник ж ТЦК заявляв, що чоловік отримав мобілізаційне розпорядження, проте відмовився від служби в армії.

Під час розгляду справи суд встановив, що працівники ТЦК і СП припустились технічної помилки під час заповнення мобілізаційного розпорядження, оскільки у контрольному талоні мобілізаційного розпорядження є підпис обвинуваченого, однак відсутня дата та час отримання мобілізаційного розпорядження. Також співробітники військкомату не зафіксували відмову чоловіка від проходження служби в армії.

Оскільки в діях обвинуваченого не було доведено складу кримінального правопорушення, суд його повністю виправдав.

Нагадаємо, що з 1 грудня у Закарпатській області розпочнуть масово перевіряти документи у громадян.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас зацікавить:

"Туризм поза законом": на Закарпатті затримали 16 ухилянтів, фото

На Закарпатті шахрай видурив у матері загиблого військового 7,5 мільйонів: його затримано, фото

Довелось стріляти: на Закарпатті зупинили пособника ухилянтів-втікачів