RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Довелось стріляти: на Закарпатті зупинили посібника ухилянтів-втікачів

На Закарпатті пострілами зупиняли переправника військовозобов'язаних, котрий за 3000 доларів намагався допомогти своєму черговому клієнту.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Читайте також: Осіння мобілізація: кому зараз видають повістки і кого закличуть насамперед

"Бізнесмена" затримали на околиці населеного пункту Великий Березний Ужгородського району після передачі "клієнта" провіднику. Останній мав перевести чоловіка призовного віку через українсько-словацький кордон.

Правоохоронці встановили, що місцевий житель шукав клієнтів у соціальних мережах та за допомогою знайомих. Остання з них він поселив у себе вдома до запланованого часу перетину кордону. Послуги підозрюваного коштували 3000 доларів.

Під час затримання фігурант спробував втекти спочатку за допомогою автомобіля, потім пішки. Зупинити його змогли лише після випереджального пострілу вгору.


Оперативники оглянули місце події та вилучили машину правопорушника, його мобільний та частину грошей, отриманих за переправляння. Крім того, було здійснено обшук за адресою проживання фігуранта. Внаслідок слідчих дій правоохоронці виявили іншу частину коштів у розмірі 1000 доларів, а також кілька мобільних телефонів карток.

Чоловіка затримали в порядку ст.208 КПК України, йому оголосили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 КК "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

Раніше ми також розповідали про те, що у жовтні в країні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних, який покликаний значно спростити пошук військовозобов'язаних громадян.

  • Вас також може зацікавити:

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що треба робити

Мобілізація "дідусів" до 70 років: чи це потрібно українській армії

Це тягне на "кримінал": офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК під час мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.