RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Наскільки законно шукати призовників вдома: коментар юриста

У Запоріжжі представники Територіальних центрів комплектування, Муніципальної охорони та Нацполіції почали обходити будинки, в яких проживають військовозобов'язані громадяни. Але входити безпосередньо в житло вони без дозволу суду не мають права.

Про це пишуть "Факти ICTV" із посиланням на коментар юриста Ростислава Кравця.

Читайте також: Лазівок для ухилянтів стане менше: яких змін очікувати з мобілізацією-2024

Як відомо, до такого "реформування" мобілізації прийшла влада Запоріжжя. Там уже сформовано 21 мобільну групу, яка здійснюватиме обходи в різних районах міста з 07:00 до 09:00 та з 17:00 до 19:00.

"Доступ до під'їздів мобільним групам мають надавати голови ОСББ та керуючі компанії. Основне завдання - донести до тих громадян, які не з'явилися в ТЦК, що їм потрібно пройти медичне обстеження, а також провести звірку у військкоматах" , - заявив перший заступник мера Запоріжжя Олександр. Власюк.

Адвокат Ростислав Кравець заявив, що представники військкоматів, Муніципальної охорони та Нацполіції під час обходів не мають права проникати у домоволодіння без рішення суду.

"Все, що вони можуть, це підходити під двері, дзвонити, вручати повістки", - сказав Кравець.

Він також нагадав основні правила: повістка має бути вручена особисто в руки людині, якій вона адресована. А військовозобов'язаний має поставити підпис про отримання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні посилюють мобілізацію.

  • Вас також може зацікавити:

Як за законом, повинні вручатися повістки: у ТЦК спростували 10 міфів

Тільки через ТЦК: як діють нові правила перевірки чоловіків на кордоні

Кого мобілізують до війська у грудні: повний перелік категорій військовозобов’язаних

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.