RU  UA

"Вони просуваються, але наша оборона стійка": офіцер ЗСУ про бої в Авдіївці

На Авдіївському напрямку російські окупанти продовжують просування, оскільки мають перевагу у живій силі, техніці та артилерії, однак українські сили тримають оборону.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів офіцер ЗСУ, лицар ордену Богдана Хмельницького Микола Мельник.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За його словами, зараз там не відбувається нічого критичного, оборона стійка. Кожна бригада, батальйон, підрозділ - знають своє місце в бойовому порядку, і паніки безпосередньо в Авдіївці немає.

"Так, вони просуваються, тому що у них відверто більше живої сили та техніки, артилерії – на жаль наша артилерія відчуває певний снарядний голод. Також росіяни, м’яко кажучи, не програють в БПЛА, і єдине, на чому тримається ця оборона, - це, знову ж таки, стійкість українського солдата і, можливо, краща логістика, ніж у росіян. Але в цілому ситуація доволі складна", - зазначив він.

Військовий зауважив, що тільки-но добре підмерзне земля на Донбасі - можна буде застосовувати всю техніку.

"Те, що колісна техніка буде слабо застосована, це факт, але в більшості ми говоримо про гусеничну техніку. Росіяни вже не раз демонстрували, що якщо вони не бачать ні одну з доріг, щоб йти у фланг, вони просто підуть по центру. Вони втратять багато живої сили, техніки, але вони будуть йти і бити до тих пір, поки не проб’ють", - пояснив він.

Зараз Збройні сили переважно відбиваються за рахунок застосування артилерії, при цьому доволі обмежено, а також FPV-дронів.

"Тобто говорити про те, що ми маємо достатню кількість протитанкових засобів, нам однозначно не слід", - додав Микола Мельник.

Нагадаємо, за даними Генштабу, за добу на Авдіївському напрямку ЗСУ відбили близько 15 атак в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного.

  • Вас також може зацікавити:

Що відбувається під Авдіївкою та Куп'янськом: прогноз експерта

Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"