RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Без "шоу" від ТЦК: в Україні придумали ще один спосіб мобілізації

У Міністерстві оборони запустили новий проєкт призову військовозобов'язаних громадян на військову службу.

Про деталі такого нововведення розповів адвокат Сергій Гула.

Читайте також: Лазівок для ухилянтів стане менше: яких змін очікувати з мобілізацією-2024

Відомство почало співпрацю із рекрутинговими компаніями. Таким чином, мобілізація стане можлива без участі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Очікується, що ідея рекрутингу виглядатиме більш привабливо, аніж традиційна мобілізація за повістками, адже дозволить набирати у підрозділи вузькопрофільних спеціалістів, яких складно знайти через мобілізацію.

Представники компаній з пошуку роботи будуть взаємодіяти безпосередньо із військовими частинами. Водночас, персональні дані кандидатів не передаватимуть у ТЦК. Відмова від пропозиції не означатиме насильного вручення повістки і примусову мобілізацію за місцем перебування.

Потенційні військові будуть вести комунікацію виключно з фахівцями-рекрутерами, і зможуть відмовитись, якщо вакансія не підійде.

Таким чином, військовозобов’язані, які хочуть служити, але не хочуть потрапити "не туди", матимуть ширші можливості і гарантію того, що влаштуються на бажану посаду у заздалегідь обраний підрозділ Сил оборони.

За словами юриста, компанії рекрутери будуть безплатно працювати в інтересах армії. Також Міноборони продовжує вести переговори з іншими компаніями з ринку працевлаштування, додав юрист.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, чи можна мобілізувати людину з поганим зором.

  • Вас також може зацікавити:

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Відстрочка від мобілізації: шість причин, через які її анулюють

Загальна мобілізація в Україні: у Зеленського ініціюють зміни підходів до призову