RU  UA

Людей виганятимуть з власних домівок: з 1 січня Росія вводить нові правила на окупованих територіях

На тимчасово окупованих територіях України з 1 січня ворог вводить нові правила перебування, згідно з якими місцеві жителі, які не мають російських паспортів, будуть вважатися "іноземцями", і агресор має намір застосовувати до них спеціальні санкції.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте також: Окупантам доставили партію "бавовни" на військову базу в Мелітополі: подробиці

За його інформацією, якщо до 1 січня мешканець окупованої території не отримав російського паспорта, у такому разі у нього має бути довідка про дозвіл на роботу, або ж спеціальна міграційна карта, яка діє 30 діб, або він має виїхати.

"Я впевнений, що після 1 січня ворог влаштує якусь кількість публічних, показових депортацій – щоб залякати всіх інших мешканців. І тим самим змусити їх оформлювати російські паспорти якнайшвидше", - зазначив Іван Федоров.

Крім того, з 1 червня окупанти закривають програму отримання на тимчасово окупованій території російських паспортів за спрощеною системою. Тобто щоб людина могла залишатися у себе вдома, треба буде складати іспити на знання російської історії та російської мови, пояснив міський голова Мелітополя.

Нагадаємо, що після проведення фейкових "виборів" окупанти отримали більше можливостей для мобілізації населення до окупаційної армії, серед яких і примусова "паспортизація" населення.

  • Вас зацікавить:

Перекур перетворився в "бавовну": в Мелітополі окупантам влаштували акцію помсти

Пароль "Паляниця": в Мелітополі росіяни шукають своїх дезертирів серед місцевих

Засідання штабу пройшло успішно: в Мелітополі партизани підірвали російських офіцерів