RU  UA

Окупанти "закручують гайки": що змінилось в Мелітополі після фейкових "виборів"

Після проведення фейкових "виборів" окупанти отримали більше можливостей для мобілізації населення в окупаційну армію, серед яких, по-перше, примусова "паспортизація" населення, особливо чоловічого.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте: "Росія тут не назавжди": мешканці півдня і сходу України показали, що думають про "вибори" окупантів

За його словами, працівників бюджетних та комерційних організацій змушують приносити до відділів кадрів додаткові документи, де у переліку обов'язково фігурує "військовий квиток" РФ.

"Лікар, припустимо, прийшов на роботу, а з нього вимагають обов'язково вставати на "військовий облік" або принести додаткові документи для уточнення його військово-облікового фаху", - розповів він.

Крім того, "центр зайнятості" зараз пропонує лише одну "роботу" - підписання контракту на службу в окупаційній армії із зарплатою в 200 тис. російських рублів та 170-180 тис. російських рублів разової матеріальної допомоги.

"Не можна сказати, що народ туди йде, тому що з одного боку сильні патріотичні настрої, а з іншого – діє рух опору, з яким окупанти нічого не можуть зробити та звіріють від безсилля", – зазначив Іван Федоров.

Також окупаційна адміністрація агітує населення вступати в приватні військові структури або охоронні підприємства, які, швидше, є "добровольчими батальйонами".

"Точно знаю, що підписуючи "трудовий договір" з таким нібито охоронним підприємством, громадянин погоджується, що у разі поранення він отримає 3 млн. російських рублів, а у разі загибелі – його сім'я отримає 5 млн. рублів. Ми з вами розуміємо, що вони "охоронятимуть" окопи поблизу лінії фронту, а не цивільні об'єкти, як їм спочатку розповідали", - зазначив Іван Федоров, додавши, що всій лінії фронту ворог зазнає величезних втрат, які потрібно оперативно поповнювати, використовуючи, зокрема, й населення з тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, раніше ми писали, що російське військове командування, ймовірно, готове зробити "жест доброї волі" для зміцнення оборони у Мелітополі та Бердянську.

  • Вас може зацікавити:

ЗСУ уразили штаб окупантів біля Мелітополя: відео і деталі "бавовни"

"Бавовна" на секретній базі окупантів у Мелітополі: подробиці української операції

"Мама, я був у пеклі": окупанти в Мелітополі вдруге викрали молодого українця