RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Втрати у росіян в Україні величезні: остання статистика і зведення з фронтів

Минулої доби на фронті сталося 91 зіткнення, російські окупанти завдали 2 ракетних і 80 авіаційних ударів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ за 7 грудня.

Також противник здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та низки населених пунктів.

Читайте також: Україна передала США список "зброї перемоги" над РФ: що потрібно армії

Внаслідок обстрілів є загиблі та поранені серед мирного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Минулої доби силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану ракету Х-59. Також з початку поточної доби російські окупанти вкотре атакували Україну, застосувавши 18 БПЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 15 ударних БПЛА.

Під ударами авіації опинилися населені пункти Червоний Хутір Чернігівської області; Сіньківка, Іванівка, Піщане Харківської області; Білогорівка, Серебрянське лісництво Луганської області; Терни, Спірне, Іванівське, Кліщіївка, Ступочки, Авдіївка, Олександропіль, Новомихайлівка, Урожайне, Рівне Донецької області; Новодарівка Запорізької області; Тягинка, Кринки та Львів Херсонської області.

Під ударами артилерії опинилися понад 160 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп'янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога в районі Сіньківки Харківської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили 6 атак ворога в районах Тернів, Веселого, Роздолівки Донецької області. На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 12 атак ворога в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують утримувати ворога в районах Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де нашими захисниками відбито 17 атак.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито одну атаку ворога в районі на північ від Новодонецького Донецької області. На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 6 атак противника в районах на захід від Вербового, Новопрокопівки та Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам збитків у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту. На Херсонському напрямку Сили оборони утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують вести контрбатарейну боротьбу, завдають вогняної поразки по тилах противника.

Загальні втрати втрати противника з 24.02.22 до 07.12.23 орієнтовно склали:

  • особовий склад – близько 336 230 осіб (+1120);
  • танків – 5618 одиниць (+18);
  • бойових броньованих машин – 10482 одиниць (+26);
  • артилерійських систем – 8045 одиниць (+21);
  • РСЗВ – 919 одиниць;
  • кошти ППО – 605 одиниць;
  • літаків – 324 одиниць;
  • вертольотів – 324 одиниці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає допомогу від США до Різдва.

  • Вас також може зацікавити:

Ленд-ліз, спроба №2: у США придумали, як обійти опір республіканців

Україна не отримає бомби GLSDB цього року: у США назвали нову дату

Грошей немає, час збігає: Білий дім направив Конгресу термінове попередження щодо України