RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Рейди по спортзалах України: ще в одному місті шукають ухилянтів

Працівники ТЦК та СП, вслід за Луцьком, почали заходити у спортивні та тренажерні зали та клуби Полтавської області, аби проінформувати військовозобов'язаних про необхідність стати на військовий облік.

Про це повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін у коментарі "Суспільному".

Читайте також: Співробітники ТЦК провели рейд елітними закладами Балоги на Закарпатті: з’явилися фото

"Починаючи від минулого року, військовослужбовці ТЦК та СП Полтавської області вручали повістки за місцем проживання громадян. Іншим методом оповіщення мешканців стало вручення повісток на блокпостах та у громадських місцях. Наголошуємо, що представники ТЦК та СП вже неодноразово проводили оповіщення військовозобов’язаних громадян у спортивних залах", - зазначив Істомін.

Рейди ТЦК пов'язані з великою кількістю громадян, які не стали на військовий облік та не повідомили про зміну свого місця проживання протягом тижня.

“Одним з різновидів громадських місць можна назвати спортивні та тренажерні зали. Жодних посилених заходів мобілізації ТЦК та СП не проводять - максимум особового складу займається питаннями мобілізації від початку повномасштабного вторгнення. Просимо громадян не піддаватися на провокативні повідомлення”, - наголосив речник Полтавського обласного ТЦК.

За його словами, відповідні рейди проводять спільно з правоохоронцями та є повністю в межах чинного українського законодавства.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З 24 лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми публікували юридичний погляд на питання демобілізації, рекрутингу та мобілізації силовиків.

  • Вас може зацікавити:

Обмежено придатних на фронті відправляють на штурми: нардеп-кіборг розповів про проблеми з мобілізацією

Скандальний рейд ТЦК у Косино: стало відомо, скільки затримано ухилянтів

В Києві співробітники ТЦК прийшли в спортзал, де займається нардеп Тищенко: фото