RU  UA

Попри дефекти все одно стріляють: офіцер ЗСУ про снаряди з КНДР на фронті

Поставлені росіянам артилерійські снаряди з КНДР виявилися бракованими. Деякі з них не вилітають зі ствола, але окупанти їх все одно використовують, оскільки нормальних боєприпасів не вистачає.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерала хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Читайте також: Путін випросив подарунок від чучхе: КНДР передала Росії більше мільйона артилерійських снарядів

"На відміну від початку повномасштабної війни, коли агресор дуже масовано використовував артилерійські снаряди, можна сказати - їх не рахував, зараз у них такої можливості немає. Але стволів у них вистачає. У них нещодавно були поставки цих стволів з арсеналів, 122-мм та 152-мм калібру для ствольної артилерії, а також міномети калібру 82-мм”, - сказав Калашніков.

За його словами, окупанти вже мають снаряди з Північної Кореї і ворог їх використовує, на різних ділянках фронту.

"Але треба сказати, що безпосередньо ті снаряди, які поставила Північна Корея, вони не дуже якісні. Ці снаряди перебували на тривалому терміні зберігання, ще з радянських часів. Є значна кількість дефектів, не та якість пороху. Деякі снаряди навіть не можуть вилетіти зі стволів. Але такі снаряди все одно використовуються - нормальних боєприпасів не вистачає”, - зазначив офіцер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ застосовували "трофейні" боєприпаси, зроблені в Північній Кореї, для ударів по росіянах під Бахмутом.

  • Вас також може зацікавити:

Росія отримує артилерію з КНДР: стали відомі деталі

Росіяни вже використовують снаряди з КНДР: фото і всі деталі

Не тільки снаряди: стало відомо, що КНДР передала Росії для війни з Україною