RU  UA

Блокада польського кордону: що зараз відбувається на трьох пунктах пропуску

Всі три пропускні пункти на кордоні з Польщею залишаються заблокованими протестувальниками. Зараз на кордоні в бік України стоїть близько 2600 вантажних автомобілів.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Читайте також: Привіт польським страйкарям: в "Укрзалізниці" розкрили деталі історичного рейсу з вантажівками, відео

а польському кордоні всі три пункти: "Рава-Руська", "Краковець-Корчова" та "Шегені-Медика" продовжують блокуватися. За інформацією від польських колег, на ранок на кордоні у бік України перебуває близько 2600 вантажних автомобілів. Найбільше на пункті "Шегені-Медика" - близько 1300 вантажівок. Рух, звичайно, там відбувається, але трафік у рази менший, ніж це було до 6 листопада, коли розпочалося блокування на кордоні”, - сказав Демченко.

Він зазначив, що 11 грудня було розблоковано пункт пропуску "Ягодин". Там фіксувалось збільшення трафіку в обидві сторони.

"За вчора цей пункт в обидві сторони перетнули понад 1200 вантажівок. Це такі показники трафіку, які були на початку протесту польських далекобійників. У бік України на цьому пункті черга становить близько 1700 вантажівок, але з такою динамікою, як зараз, така черга відносно оперативно скорочуватиметься”, - зазначив спікер.

За його словами, транспорт на кордоні зі Словаччиною блокувався лише на в'їзд, а для вантажівок, які залишали Словаччину, проблем не було.

"З 13 грудня почали, умовно кажучи, знімати блокування, пропускаючи кілька вантажівок на добу. Вчора після 22:00 словацька сторона повідомила про тимчасове розблокування вантажівок, які прямують з України до Словаччини. Зараз, з ночі до ранку, понад 130 вантажівок змогли перетнути кордон у бік Словаччини. Наскільки це буде продовжуватися, припустити важко, тому що учасники блокади можуть відновити протест", - зазначив він.

Також спікер розповів і про ситуацію на кордоні з Угорщиною.

"На пункті "Тиса" зранку маємо чергу з 350 вантажівок, які чекають на в'їзд до України. Динаміка руху є в обидві сторони, але треба розуміти, що трафік на українсько-угорському кордоні збільшився після того, як почали блокувати кордон із Польщею, що змусило перевізників шукати альтернативні шляхи, зокрема через Словаччину та Угорщину”, - додав Демченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна виконала умови для зняття блокади кордону, про які раніше домовлялися з Європейською Комісією та офіційною Варшавою.

  • Вас також може зацікавити:

Стирчать вуха Москви: як польські страйкарі працюють на ворога України

Потягів з фурами буде більше: в "Укрзалізниці" придумали, як обійти польську блокаду

Виїзд за кордон з 10 грудня: "Укрзалізниця" повідомила про важливі зміни