RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Виїзд за кордон з 10 грудня: "Укрзалізниця" повідомила про важливі зміни

З 10 грудня 2023 року національний залізничний перевізник "Укрзалізниця" оновить тарифи на деякі міжнародні рейси. Вони почнуть діяти із запровадженням нового графіка руху пасажирських поїздів.

Про це повідомляється на офіційному сайті УЗ.

Читайте також: "Укрзалізниця" запускає нові потяги з жіночими купе: повний перелік

"Укрзалізниця переглядає розмір знижок на деякі міжнародні поїзди", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у пресслужбі, підвищення вартості проїзду дозволить замінити деякі вагони та зменшить збитки від перевезень.

У компанії пояснили, що раніше для залучення пасажиропотоку запровадили знижки майже на всі пасажирські рейси міжнародного сполучення. Проте змушені переглянути таку політику через нарощення збитків від пасажирських перевезень, які сягають 12 млрд гривень.

Згідно з обопільним рішенням із залізницями інших країн квитки на поїзд "Київ - Варшава - Київ" подорожчають на 72%. На цей напрямок попит залишається ажіотажним. Однак існуватимуть дешевші альтернативи.

"Залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма та зворотно, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, зросте наступним чином: на поїзди з Дніпра - у межах 4-11%, з Харкова - 17-48%, з Києва - 15-47%", - повідомляють у пресслужбі.

Підвищать на 3% проїзд в нічних поїздах у Відень й Перемишль, на 26% - на проїзд в Інтерсіті+ "Київ - Перемишль - Київ", на 37-49% - на нічний поїзд "Одеса - Перемишль - Одеса".

Подорож до Кишинева та Будапешта не подорожчає, колишніми залишаться тарифи і на соціально важливі приміські перевезення. Такі квитки будуть надалі найдоступнішими для українців, однак і найзбитковішими для залізниці. Компанія збереже можливість евакуаційних рейсів з прифронтових регіонів.

В "Укрзалізниці" уточнили, що до вищевказаної дати продаватимуть квитки за старими цінами.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" показала оновлені вагони після ремонту.

  • Вас також може зацікавити:

"Укрзалізниця" оновлює розклад рейсів до Польщі: які поїзди і коли скасують

"Укрзалізниця" запустила перший за 18 років потяг Львів – Варшава: скільки коштує квиток

Свідок звірств РФ і подвигу залізничників: в Києві встановили евакуаційний вагон з Ірпеня, фоторепортаж