RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чи може сільський голова підписати повістку: Умєров дав чітку відповідь

Під час загальної мобілізації, яка оголошена в Україні через повномасштабне російське вторгнення, сільський голова може особисто підписувати повістки.

На цьому, як повідомляє Укрінформ, наголосив міністр оборони України Рустем Умєров.

Читайте: Мобілізація триває: в Раді пояснили, чому в селах забирають до війська більше чоловіків

За його словами, згідно з постановою Кабінету Міністрів за №352 сільський голова має право особисто формувати і підписувати повістки.

Що ж стосується інших питань, то вони зараз законодавчо опрацьовуються і будуть озвучені після ухвалення Верховною Радою.

Зазначимо, що існує три типи повісток, які можуть видавати ТЦКСП військовозобов'язаним. Зокрема, це повістка для уточнення даних, яку вручають для оновлення інформації, повістка на проходження військово-лікарської комісії та мобілізаційне розпорядження, яке вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Нагадаємо, що зміни в українському законодавстві щодо мобілізації, над якими зараз працюють у Верховній Раді, можуть передбачати відстрочку від проходження служби для людей з третьою групою інвалідності.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Вас може зацікавити:

Українцям готують нові правила мобілізації: що пропонують в Раді

"Без призову невмотивованих доведеться здатися": в ТЦК пояснили, як буде проходити посилена мобілізація

Всіх жінок на фронт: в Раді готують революційні зміни