RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Сюрприз" від окупантів: які зміни для власників авто готують з 1 січня

Із 1 січня 2024 року російські окупанти в так званій "Луганській народній республіці" хочуть заборонити рух автотранспорту з українськими номерами.

Про це повідомили у Луганській обласній держадміністрації.

Читайте також: Депортація або смерть: як окупанти проводять "паспортизацію" на Херсонщині

Там зазначають, що росіяни вирішили не чекати 2026 року. Саме такий період відводили жителям. Відомо, що з січня наступного року під час заміни номерних знаків необхідно було тільки додатково застрахувати авто.

"Як зазвичай, вирішили не чекати закінчення строку дії законодавчих актів, прийнятих в РФ ще у грудні 2022 року", - йдеться у повідомленні.

Тож, власникам авто з українськими номерами окупаційні адміністрації не видаватимуть нові перепустки на в’їзд-виїзд. Тобто, коли закінчиться місячний термін пропуску - транспорт до міст не пропускатимуть.

Відповідно до постанови російського уряду, реєстрація авто на окупованій території розпочалася 14 грудня минулого року, а до 2026-го це можна було зробити без техогляду та сплати держмита, до 2024-го - без процедури страхування. Однак тепер не можна, а переоформити авто протягом трьох тижнів дозволять тільки за наявності російського паспорта.

"Невідомо поки, що буде з водіями, які не встигнуть обміняти посвідчення до 1 січня 2024 року. Бо, знову ж таки, раніше росіяни обіцяли це робити без екзаменів і медичного огляду до 2026 року", - додали держадміністрації.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки Міноборони підтвердили знищення колишнього голови "народної міліції" ЛНР, депутата "народної ради" Михайла Філіпоненка.

  • Вас також може зацікавити:

В центрі Луганська підірвали колаборанта Попова: фото, відео і всі подробиці про вбитого

Офіційно: ЗСУ підтвердили "бавовну" на нафтобазі в Луганську

В гості до Кобзона: в Луганську підірвали ексначальника "народної міліції ЛНР", фото