RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

ЗСУ б'ють по тилах російської армії на Херсонщині: зведення Генштабу

Станом на 16 грудня, 661-й день повномасштабного російського вторгнення, минулої доби відбулося 96 боїв на фронті в Україні. Сили оборони відбили атаки окупантів на семи напрямках, а також атакують тил противника на Херсонському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Били з різних напрямків: Київ вночі росіяни атакували "шахедами"

"Загалом ворог завдав 2 ракетних та 23 авіаційних ударів, здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначається у повідомленні.

Крім того, вночі рашисти атакували українську державу 31 БпЛА типу "Shahed-136/131". Українська ППО збила 30 "шахедів".

Водночас російських авіаційних ударів зазнали такі населені пункти України:

  • Красний Хутір, Грем'яч Чернігівщини;
  • Волфине Сумщини;
  • Мар’їнка, Максимілянівка, Побєда, Новомихайлівка Донеччини.

Під ворожим артилерійським вогнем опинилися понад 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

На Волинському та Поліському напрямках - без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики зберігають військову присутність у прикордонних районах, проводять активні диверсії, аби не допустити перекидання українських військ на загрозливі для них напрямки, а також нарощують щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону у Бєлгородській області Росії.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили дев'ять атак росіян в районі Синьківки Харківщини.

На Лиманському напрямку захисники відбили п'ять російських атак східніше Тернів, Ямполівки Донеччини та Макіївки Луганщини.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 18 атак ворога в районі Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донеччини, а також продовжують завдавати окупантам втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку рашисти намагаються оточити Авдіївку, але українські воїни продовжують тримати оборону, завдаючи значних втрат противнику. Зокрема, успішно відбили 20 атак загарбників східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 14 атак східніше Степового, південніше Сєверного та Первомайського Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують окупаційні війська в районах Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донеччини, а також відбили 13 ворожих атак.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили дві атаки противника неподалік Старомайорського Донеччини.

На Запорізькому напрямку українські бійці відбили вісім атак росіян західніше Новопокровки та південіше Роботиного Запорізької області.

На Мелітопольському напрямку ЗСУ продовжують активними діями завдавати окупантам втрат у живій силі та техніці, виснажують їх на всій лінії фронту.

На Херсонському напрямку захисники продовжують утримувати зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах російської армії.

Протягом 15 грудня українська авіація завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів. Також ППО знищила керовану ракету Х-59. Водночас підрозділи ракетних військ уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два склади боєприпасів загарбників.

Раніше ми показували, як ЗСУ на північному кордоні встановлюють "зуби дракона".

  • Вас може зацікавити:

Українські бійці дають відсіч російськім ДРГ: що відбувається на кордоні

Окупанти прикривалися полоненими бійцями як живим щитом: в ЗСУ офіційно підтвердили злочин росіян

Поки люди збирають по гривні для ЗСУ: на які авто пересіли чиновники і депутати під час війни, відео