RU  UA

У росіян є певне просування: військовий експерт про ситуацію на фронті

Російські окупанти продовжують просуватися вперед на Авдіївському напрямку, маючи великі втрати. Водночас, в українських сил спостерігається складана ситуація з боєприпасами.

Про це розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Михайло Жирохов.

Читайте також: Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За його словами, достовірної інформації з Авдіївки дуже мало. Через це говорити про просування росіян доводиться тільки на основі російських джерел. Проте очевидно, що просування у росіян є. І поки що незрозуміло, яку тактику обере Генеральний штаб.

"В Авдіївку стягнено все, що можливо. І "Шторм – Z", і колаборанти з окупованих територій, і кадрові війська. І просування відбувається переважно там, де кадрові. Втрати росіян дуже великі, або не катастрофічні для Росії, - зазначив він.

Експерт зауважив, що в українських військових ситуація з боєприпасами тяжка. Те, що було на складах, закінчилося, а на виробництво нових потрібен час. У Європі зараз зростає виробництво снарядів, проте реально вони з'являться, швидше за все, лише навесні. Росіяни ж закривають свій дефіцит за рахунок постачання з Північної Кореї та Ірану.

Щодо Лівобережжя Херсонщини, то там вся логістика здійснюється через Дніпро катерами. Йдеться про дуже непросту ситуацію. На сьогодні не зовсім зрозуміло, як Генштаб планує використати цей плацдарм. Росіяни намагаються знищити його, проте такої переваги, як в Бахмуті чи Авдіївці, вони там створити поки не можуть. Подальший перебіг подій буде значною мірою залежати від погодних умов, вважає він.

"Якщо говорити про наступ, який планувався влітку, то, скоріше за все, планувалася потужна десантна операція. Проте росіяни зруйнували цей план, підірвавши Каховську греблю. І тоді довелося перейти до плану Б", - додав Михайло Жирохов.

Нагадаємо, за останніми даними Генштабу, російські війська продовжують активно атакувати Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

"Бавовна" завітала в п'ять областей РФ: в ГУР розкрили деталі наймасовішої атаки дронів

Вбитих вивозили цілий день: партизани розповіли про успішні удари ЗСУ по військовій частині в Джанкої