RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Як відіпрати плями від ягід: 5 ефективних способів, щоб не зіпсувати тканину

Літо - чудова пора, коли можна вдосталь поласувати смачними ягодами і фруктами або приготувати смачне варення для довгих зимових вечорів. Однак інколи трапляються випадки, коли настрій можуть зіпсувати несподівані плями на одязі.

"Апостроф" зібрав 5 ефективних лайфхаків, які допоможуть вивести плями від ягід з одягу без шкоди для тканини.

Читайте також: Як легко та швидко видалити кісточки з вишень: хитрі лайфхаки

1. Окріп

Натягніть тканину, щоб вона була пружна і не провисала, і поливайте пляму від соку окропом. Від цієї гарячої процедури пляма почне зникати у вас на очах. Але важливо пам’ятати, що замочувати одяг з плямою в окропі не можна, адже пляма може "розповзтися" і стати ще більшою, а тканина може полиняти.

2. Лимон

Справжній рятівник у цій неприємній ситуації - знайомий всім лимон. Проте цей диво-цитрусовий допоможе лише у тому разі, якщо пляма від ягід маленька і ще не встигла в’їстися у тканину. Треба протерти забруднене соком місце лимоном і погладити тканину через марлю теплою праскою.

3. Сіль

На забруднене місце потрібно насипати велику кількість солі і втерти її руками. Сіль на плямі повинна залишатися ще не менше, ніж 15 хвилин. Коли мине цей час, приберіть сіль, а одяг виперіть у прохолодній воді.

4. Лимонна кислота

Підготуйте розчин з 1 чайної ложки лимонної кислоти і 2 чайних ложок оцту, після чого додайте 200 мл води. Таким розчином потрібно протерти пляму. Потім річ треба випрати у звичайному режимі.

5. Перекис водню

Щоб позбутися плями від ягід, її можна протерти розчином перекису водню, змішаним з водою у пропорції 1:10. Після цього одяг потрібно випрати у звичайному режимі.

Раніше ми розповіли про два народні засоби, які захистять чорний одяг від втрати кольору.

  • Вас може зацікавити:

Як позбутися жирної плями на куртці, щоб не мочити її повністю

Що робити, якщо жирна їжа забруднила святкову сукню: підручні засоби від плям

Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням