RU  UA

Питань "що, де і коли" стало ще більше: експерт проаналізував пресконференцію Зеленського

Після підсумкової пресконференції глави держави Володимира Зеленського питань лише побільшало. Зокрема, це стосується озброєння озвученої необхідної кількості мобілізованих у 500 тисяч людей.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда.

Читайте також: "Я не ганчірка якась": Зеленський емоційно висловився про блокаду кордону поляками

"Я не зрозумів, які були підстави для пресконференції президента. Ударних меседжів я там не побачив. Ставлення до головнокомандувача не сподобалося. Очевидно він не бажає формувати уряд національної єдності. Тим більше, що парламент нині добровільно підпорядкувався Офісу Президента. Мобілізація 500 тисяч людей викликає питання, чим і як будуть озброєні ці люди", - розповів він.

Він зауважив, що головні спонсори України не можуть домовитися про розмір і час підтримки. Тоді як для Заходу важливо донести усвідомлення, чому вони мають підтримувати Україну. Секретом підтримки мали б стати зміни в середині країни, яких сьогодні недостатньо.

"Президент не захотів говорити про уряд національної єдності. Нічого не заважає більшості в Раді відправити у відставку уряд Шмигаля і сформувати новий. Проте їй не вистачає для цього самостійності", - додав Євген Магда.

Нагадаємо, 19 грудня президент провів пресконференцію, під час якої відповів на запитання представників української та світової преси.

  • Вас також може зацікавити:

Я не можу цього зробити: Зеленський про відпочинок депутатів, розпуск Ради і скорочення ОПУ

Зеленський зробив неочікувану заяву щодо відновлення авіапольотів

Мобілізація жінок і зниження призовного віку: Зеленський чітко відповів