RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Журналістка розкритикувала генпрокурора Костіна за відсутність реакції на святкування підлеглих під час війни

Генеральний прокурор України Андрій Костін, попри власну обіцянку провести перевірку, так і не відреагував на розслідування Михайла Ткача, який показав святкування прокурорів професійного свята 1 грудня.

Як повідомляє у себе в Facebook журналістка Альона Яхно, вже кілька тижнів керівництво Офісу генпрокурора продовжує ігнорувати цей скандал.

Нагадаємо, на початку грудня журналіст-розслідувач Михайло Ткач опублікував сюжет, де зафільмував нескінченний потік подарунків, які звозили до будівлі ОГП на День прокуратури. Сюжет спричинив скандал, після якого Костін пообіцяв провести перевірку та вжити заходів. Відтоді — тиша.

"Костін багато чого обіцяв. Справедливість, покарання воєнних злочинців… Ще обіцяв нульову толерантність до корупції та прозорість. І цьому контексті я з нетерпінням чекаю на його декларацію за 2022. Цікаво, яким коштом його дочка і син живуть у, відверто кажучи, недешевих країнах Заходу. Невже у Генпрокурора така зарплатня астрономічна? Чи може дружина має мільйонний бізнес?", - пише Яхно.

До посади голови ОГПУ Костін був народним депутатом від "Слуги народу". Журналісти "Схем" розповідали, що його донька Анастасія працювала помічницею у його колеги по фракції Андрія Задорожного, а син Задорожного Іван був помічником у самого Костіна.

Серед депутатських помічників опинилась і дружина Генпрокурора. У 2021 вона працювала помічницею у його колеги по фракції Максима Дирдіна, а дружина Дирдіна була у той час помічницею самого Костіна.

Також журналісти дізналися, що кілька років тому Костін став одним із 19 "слуг народу", який орендував житло за бюджетний кошт, задекларувавши при цьому мільйонні статки.