RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

В Україну з окупації повернули ще трьох дітей: що відомо про них

Україна повернула додому ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій. Йдеться про 8-річного хлопчика та двох 18-річних братів-сиріт.

Про це повідомив голова організації "Save Ukraine" Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Завжди поруч попри все: рекомендації з підтримки рідних на відстані

"Іще трьох дітей з тимчасово окупованих територій вдалося повернути команді Save Ukraine. Таким чином ми завершили 14 рятувальну місію, впродовж якої врятували 14 дітей, семеро з яких - це діти, позбавлені батьківського піклування", - написав він.

Восьмирічний Єлисей на початку повномасштабного вторгнення проживав із бабусею на окупованій частині Херсонщини. Його мати тоді мешкала в Одесі. Бабуся померла і окупанти одразу віддали його до інтернату.

Фото: facebook.com/KulebaMykola

Мати не могли приїхати до сина через стан свого здоров'я, тому його намагалася витягнути звідти двоюрідна сестра жінки. Дитину не віддали та не пояснили чому, хоч і були всі необхідні документи.

"Потрібно було діяти, бо якщо дитина пів року перебуває на території РФ без батьківського піклування, їй надається відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сім'ю або обрати інший спосіб влаштування. Тож наша команда зробила все, для того, щоб мама отримала необхідну медичну допомогу і змогла забрати дитину з окупованої території! Дорогою жінці довелося пройти через багатогодинні допити ФСБ, співбесіди та подолати перепони. На щастя, вона змогла забрати сина з інтернату", - розповів Кулеба.

Фото: facebook.com/KulebaMykola

З хлопчиком також повернули додому 18-річних братів-сиріт Андрія та Михайла. Вони виховувалися у приймоній сім'ї, але після окупації вони зрозуміли, що як тільки їм виповниться 18 років, то їх відправлять воювати проти України, де брати були у розшуку як безвісти зниклі.

Станом на зараз, Україна повернула додому 226 дітей з окупації.

Фото: facebook.com/KulebaMykola

Фото: facebook.com/KulebaMykola

Нагадаємо, підлітка з Маріуполя, якому окупанти видали повістку, повернули в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Росія заблокувала обмін полоненими: Лубінець озвучив причину

Як повернути додому мільйони українських біженців: в Раді назвали три головні пріоритети

Обміни полоненими не припинялись: Зеленський розповів як і де це відбувається